Για ένα ταψάκι 20χ23 θα χρειαστείτε
Μίγμα Brownie
200 γρ. κουβερτούρα
130 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 ασπράδια
90 γρ. αλεύρι + 1/2 κ.γ baking powder
1 κ.σ. Νεσκαφέ διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
Μίγμα κρέμας
250 γρ. τυρί κρέμα(μασκαρπόνε ή φιλαδέλφεια)
40 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια
1 βανίλια
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150 C. Στρώνετε λαδόχαρτο στο ταψάκι. Λιώνετε την κουβερτούρα και την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μπολ του μιξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά και μετά τα ασπράδια.
Στο τέλος προσθέτετε τον διαλυμένο καφέ, και τη λιωμένη σοκολάτα. Τελευταίο ανακατεύετε πολύ απαλά το αλεύρι στο μίγμα σας.
Κρατάτε μισό φλιτζάνι από το μίγμα του brownie. Στρώνετε το υπόλοιπο στο ταψάκι σας.
Φτιάχνετε το μίγμα του τυριού. Σε ένα μπολ χτυπάτε το τυρί με τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν.
Ρίχνετε πάνω από το μίγμα του brownie στο ταψάκι. Πάνω από το μίγμα του τυριού απλώνετε το μισό φλιτζάνι της ζύμης brownie που κρατήσατε
και κάνετε σχέδια με ένα πηρούνι. Ψήνετε στους 150 C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει λίγο το brownie να ξεκολλάει από το λαδόχαρτο.
Αφήστε να κρυώσει τελείως και κόψτε σε κομμάτια.
Με ένα ποτηράκι κρασάκι Chianti, έχετε έτοιμο το ιταλικό σας επιδόρπιο σε παραλλαγή!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!