Η Μαρία μας στέλνει μια σούπερ συνταγή για
πεντανόστιμα & αφράτα,όπως λέει η ίδια ,
πιροσκί λουκάνικου!
Η Μαρία προτιμάει να τα φτιάχνει γεμίζοντας τα με λουκάνικο,εσείς μπορείτε να βάλετε μέσα ότι αγαπάτε!
Κιμά,πατάτα ακόμη και κοτόπουλο!
Τα υλικά μας:
- 750 γραμμάρια αλεύρι (περίπου)
- 30 γραμμάρια μαγιά ή 1 φακελάκι σκόνη
- ½ ποτήρι χλιαρό νερό
- ½ ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 ½ κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 αυγό
Διαδικασία:
1.Βάζουμε μαγιά όσο ένα μεγάλο καρύδι και την διαλύουμε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό,βάζουμε μέσα και τη ζάχαρη.
2.Προσθέτουμε στο μείγμα το αλάτι,2 κουτ. βούτυρο και το αυγό.Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.Όταν γίνει η ζύμη μας λεία την σκεπάζουμε και περιμένουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.Μετά τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και την σκεπάζουμε πάλι για 15 λεπτά.
3.Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα,(όχι πολύ λεπτά).Να έχουν μέγεθος ενός μικρού πιάτου.Βάζουμε μέσα τη γέμιση που μας αρέσει και τα κλείνουμε.
Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι και καυτό μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά!
Καλή όρεξη!