Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ελάτε να παίξουμε με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis

Ελάτε να παίξουμε με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια.

Ελάτε να παίξουμε!  

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει με χαρά τα νέα εκπαιδευτικά & ψυχαγωγικά εργαστήριά της στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Βρέφη, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έφηβοι, νέοι, γονείς, ενήλικες, γιαγιάδες και παπούδες συναντιούνται για να ανακαλύψουν με τη βοήθεια έμπειρων εμψυχωτών τρόπους έκφρασης και να δημιουργήσουν δικές τους εμπειρίες μάθησης μέσα από το παιχνίδι!

Ολιγομελή τμήματα σε έναν χώρο μέσα στη φύση, ανοιχτό, με μία υπέροχη αυλή διαμορφωμένο έτσι ώστε να λειτουργεί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. 

Τα προγράμματα για παιδιά:

 

Κάθε Δευτέρα,

Θεατρική προπαιδεία 

 

για παιδιά 24-30 μηνών και γονείς (4.50-5.30μμ)

και για παιδιά 30-36 μηνών και γονείς (5.40-6.20μμ)

 

με την Ζωλίνα Ποδαρά, παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

 

Με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, τον χορό, το κουκλοθέατρο, τα εικαστικά και με πολλή φαντασία, μικροί και μεγάλοι θα εξερευνήσουν τις περιπέτειες μιας παιχνιδιάρικης παρέας μικρών ζώων! «Ακολουθώντας» τις διαδρομές τους στο δάσος, στην πόλη, στη θάλασσα, στο βουνό, θα έχουν την ευκαιρία να ζωντανέψουν στιγμές από τις περιπέτειές τους! Με τη χρήση αντικειμένων, μουσικών οργάνων, εικαστικών υλικών και μέσα από τεχνικές αφήγησης και δραματοποίησης, θα παίξουν, θα παρατηρήσουν, θα κατασκευάσουν και θα ανακαλύψουν παρέα τοπία παράξενα και αληθινά.

 

Κάθε Τρίτη

Child’SpaceAthens για βρέφη 

 

από 5 εβδομάδων ως 5 μηνών (10-10.50πμ),

από 5 μηνών ως 10 μηνών (11-11.50πμ)

και για βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται και μετακινούνται στηριζόμενα από επιφάνειες στον χώρο (12-12.50μμ).

 

με την Μάρθα Κλουκίνα, BA (Hons) Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης και πιστοποιημένη Child’Space Practitioner.

 

Πώς ένα βρέφος μαθαίνει τις πρώτες δεξιότητες; Πώς οι γονείς και όσοι το φροντίζουν παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία; Γιατί κάθε βρέφος μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο και τι μπορεί να κάνει ο γονέας για να υποστηρίξει την ανάπτυξη σε αυτά τα πρώτα στάδια; Τα παραπάνω ερωτήματα απαντώνται μέσα στα προγράμματα του Child’SpaceAthens για βρέφη και νήπια από τη γέννηση μέχρι το ανεξάρτητο περπάτημα και τους γονείς τους. Tα προγράμματα βασίζονται στη μέθοδο Child’Space που δημιουργήθηκε από την Dr. Chava Shelhav, υποστηρίζει την κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και προσφέρει στον γονέα τη γνώση και τον τρόπο να παρατηρεί με ευαισθησία το βρέφος του, να ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στη διαδρομή που διανύει αυτό μεγαλώνοντας και να εμπλουτίσει την επικοινωνία μαζί του.

Κάθε Πέμπτη

Παιχνίδια αισθήσεων, ανακάλυψης και εμπειρίας (Αισθητηριακά εργαστήρια και Messy Play) 

 

για βρέφη 6-18 μηνών (10-10.50πμ),

για βρέφη 18-24 μηνών (11.10-12μμ)

και βρέφη 24-36 μηνών (12.20-1.10μμ)

 

με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρίζα Τσάρη.

 

Η πρώτη ομάδα, οι πρώτες στιγμές κοινωνικοποίησης. Μυρωδιές, θερμοκρασίες, γεύσεις, ήχοι, ιστορίες που ζωντανεύουν… Με οδηγό τις βασικές αισθήσεις και χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, χρώματα, υφές, αντικείμενα και ιστορίες δημιουργούμε «μικρόκοσμους» και προσκαλούμε την ομάδα να εξερευνήσει «παίζοντας» χώρους και αντικείμενα, ν’ ανακαλύψει και να πειραματιστεί με τις δυνατότητες των υλικών, να ζωντανέψει και να εμψυχώσει ιστορίες μέσα από τη διάδραση. Με έμφαση στη σχέση γονέα-παιδιού, βασικός στόχος των συναντήσεων είναι η αισθητηριακή καλλιέργεια και η αξιοποίησή της ως τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Μέσα από τα αισθητηριακά εργαστήρια ενισχύεται ο δεσμός βρέφους-φροντιστή, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του βρέφους, επιλύονται προβλήματα, ενισχύεται η συγκέντρωση του βρέφους, διερευνώνται έννοιες και σωματικά και νοητικά θέματα, ενισχύεται ο οπτικοκινητικός συντονισμός και η λεπτή/αδρή κινητικότητα, διευρύνεται η φαντασία, ενώ καλλιεργούνται η ομαδικότητα και η αυτοοριοθέτηση.

 

Κάθε Πέμπτη

Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff 

 

για παιδιά από 2,5 έως 4 ετών με γονείς (4.40-5.20μμ)

και παιδιά 4-6 ετών (5.35-6.20μμ)

 

με την μουσικοπαιδαγωγό Μαρία Σαπλαούρα.


Με γνώμονα τη σχέση γονέα-παιδιού σε αυτή την τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία, πρωταρχικός στόχος των εργαστηρίων είναι το παιδί μαζί με τον γονιό του να βιώσουν νέες μουσικές εμπειρίες και να εξερευνήσουν «παίζοντας» παρέα τρόπους έκφρασης και δημιουργίας. Μέσα από το παιδαγωγικό πλαίσιο που παρέχει η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff, η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει, να αφουγκραστεί, να αλληλεπιδράσει και να ανακαλύψει βιωματικά μουσικές έννοιες, ρυθμούς, τραγούδια και χορούς. Επίσης, η επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Carl Orff θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνθέσουν τους δικούς τους ρυθμούς και να φτιάξουν τη δική τους ξεχωριστή ορχήστρα!

 

Κάθε Παρασκευή 

Θεατρικό εργαστήρι

 

για παιδιά Δ,’ Ε και ΣΤ’ Δημοτικού (5.30-7.20μμ)

για εφήβους (Α’ Γυμνασίου+) (7.30-9.30μμ)

 

με τον ηθοποιό και εμψυχωτή Νίκο Αξιώτη.

 

 

Κάθε Σάββατο

Θεατρικό εργαστήρι 

 

για παιδιά νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού (9.45-11.15πμ)

και για παιδιά Β’ και Γ’ Δημοτικού (11.30-1.15μμ)

 

με την ηθοποιό, θεατροπαιδαγωγό και αρχιτέκτονα Άννα Μαντά.


Μέσα από μια σειρά συναντήσεων με βασικό εργαλείο τη θεατρική διαδικασία και το εκπαιδευτικό δράμα, αλλά και τη μουσική, τον ρυθμό, τα εικαστικά, τον χορό, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να εμπλακούν, να εμβαθύνουν, να αισθανθούν. Και φυσικά να παίξουν! Μέσω του παιχνιδιού, οι νεαροί συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με την υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό, την έκφραση συναισθημάτων αλλά και την ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη συν-δημιουργία. Μια ευχάριστη βιωματική διαδρομή ανακάλυψης του κόσμου αλλά και του εαυτού μας, συντροφιά με άλλους. Στο τέλος όλοι μαζί θα χαρούμε το αποτέλεσμα αυτού του μοιράσματος επί σκηνής.

 

 

Τα προγράμματα για ενήλικες:

 

Κάθε Δευτέρα

Αυτοσχεδιασμός για συμπεριληπτικές ομάδες – DanceAbility method για ενήλικες χωρίς ή με αναπηρία*  (10-11πμ) 

 

με την Άννα Βεκιάρη (Δασκάλα χορού, χορεύτρια, χοροθεραπεύτρια) 

 

Ο αυτοσχεδιασμός είναι ένα μάθημα προσωπικής και ελεύθερης έκφρασης μέσα από τα εργαλεία της κίνησης, του χορού και της μουσικής. Κεντρικός άξονας του μαθήματος είναι η ιδέα της μοναδικότητας στην κίνηση.

Στόχος είναι ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια να μπορέσει να βρει τη θέση του/της στο σύνολο διατηρώντας το δικό του/της μοναδικό χαρακτηριστικό και αναπτύσσοντας μία προσωπική καλλιτεχνική ταυτότητα.

Αυτή η ελευθερία της έκφρασης είναι μία αφορμή για προσωπική έρευνα, για διερεύνηση προσωπικών μοτίβων και για ανακάλυψη νέων τρόπων κίνησης.

Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό.

 

Αυτοσχεδιάζοντας με Σύγχρονο χορό– Release technique 

για ηλικίες 55+  

 

με την Άννα Βεκιάρη (Δασκάλα χορού, χορεύτρια, χοροθεραπεύτρια)

 

Μάθημα σχεδιασμένο για να αναπτύξει τις τεχνικές δεξιότητες των μαθητών/τριών στην τεχνική του σύγχρονου χορού, να αυξήσει την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη. Εδώ θα γνωρίσουμε τις πλούσιες, διαφορετικές και αντιθετικές ποιότητες, ταχύτητες και δυνατότητες που έχει το σώμα μας μέσα από συνδυασμούς και χορογραφίες. Δουλεύουμε με θεματικές ανά μήνα έτσι ώστε να μπορέσει το σώμα να εστιάσει σε ένα τεχνικό στοιχείο κάθε φορά για να το εν-σωματώσει καλύτερα. Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας 55+ που αγαπούν το σύγχρονο χορό, θέλουν να τον γνωρίσουν, να γυμναστούν και να εκφραστούν μέσα από αυτόν.

 

 

 

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ βασισμένα στη μέθοδο Feldenkrais για ενήλικες (1.30-2.45μμ) 

Με την Μάρθα Κλουκίνα, BA (Hons) Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης και πιστοποιημένη Child’Space Practitioner  

 

Τhe Child’Space Method για ενήλικες 

Η σειρά μαθημάτων «Εξερευνώντας τα Κινητικά Πρότυπα τηςΑνάπτυξης» (Developmental Movement Exploration)  απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους και δημιουργήθηκε από την Dr.Chava Shelhav. Η εξερεύνηση της ποικιλίας της κίνησης που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα μέσα από τη σειρά μαθημάτων «Εξερευνώντας τα Κινητικά Πρότυπα της Ανάπτυξης» είναι μία εμπειρία με πολλαπλά οφέλη: 

  • Βελτίωση της στάσης και την κίνησης του σώματος 
  • Ανάπτυξη  ευελιξίας,  ευλυγισίας και σταθερότητας του. 
  • Μείωση των σκελετικών και μυϊκών πόνων  
  • Κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ένα νεογέννητο καθώς μαθαίνει να ρολάρει, να μπουσουλάει, να στέκεται και να περπατάει. 
  • Αναπλήρωση των κενών που μπορεί να υπήρξαν στην δική μας ανάπτυξη. 
  • Εξάσκηση στην παρατήρηση και την συνειδητότητα της κίνησης 
  • Αλλαγή σε κινητικές συνήθειες που μπορεί να προκαλούν δυσκολίες  

 

 

 

 

Υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού: Φλώρα Σπύρου

Οργάνωση εργαστηρίων: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει, ενώ τα εργαστήρια ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε εδώ: kraterosmodusvivendi@gmail.com Τ: 6981806728
(καθημερινές και Σάββατα 11.00 π.μ. – 18.00 μ.μ.)

Για περισσότερη ασφάλεια και για όσο το επιτρέπει ο καιρός τα εργαστήρια θα γίνονται στην όμορφη αυλή!

ModusVivendi:Τροίας 1,15235, Βριλήσσια

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νέα Διακόσμηση τοίχου με Desenio

Η διακόσμηση είναι από τα αγαπημένα μου χόμπι. Τελευταία ήθελα πολύ να κάνω μικροαλλαγές στο καθιστικό μας. H ανανέωση αλλάζει τη διάθεση και είναι κάτι...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρίμα…. έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η μικρή Αναστασία-το μήνυμα των γονιών της

Η 7χρονη Αναστασία-ανιψιά της Έρρικας Πρεζερακου- έπασχε από επιθετικό καρκίνο στο νευρικό κεντρικό σύστημα του εγκεφάλου και ταξίδεψε τον περασμένο Νοέμβριο στο Τέξας με...

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται πασίγνωστα μπισκότα! Όλοι τα έχουμε δοκιμάσει.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων...

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Βαρδή για τη βάφτιση του γιου του Αντώνη

Μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η χθεσινή για τον Γιάννη Βαρδή και τη σύζυγό του, Νατάσα Σκαφίδα.Το ζευγάρι που παντρεύτηκε το καλοκαίρι του 2017 και...

Έκκληση για αίμα για τη Βασιλική που νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία

Έκκληση για αίμα απευθύνουν οι Εθελοντές Αιμοδότες Ελλάδος για την μικρή Βασιλική Μπέλση που έχει μεσογειακή αναιμία. Τα στοιχεία για όποιον ενδιαφέρεται να δώσει αίμα Όνομα:...

Παλλήνη! Δημιουργεί 2 νέα μεγάλα πάρκα, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων!

  Ένα διπλό έργο ανάπλασης που θα επιφέρει την αισθητή βελτίωση της πόλης και της καθημερινότητας των δημοτών, προωθεί ο Δήμος Παλλήνης. Πρόκειται για τη...

Πότε ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί

Παιδικοί σταθμοί: Η κ. Παπαευαγγέλου αναφερόμενη στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανοίξουν στις 17 Μαΐου. Η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε: «Σημαντικό είναι...

Βιογραφικό “Μαμάς”: Δεξιότητες που σε κάνουν να ξεχωρίζεις

Βιογραφικό “Μαμάς”: Δεξιότητες που σε κάνουν να ξεχωρίζεις Η Sydney Williams έχει μια πολυάσχολη ζωή ως διευθύντρια μάρκετινγκ και μητέρα δύο αγοριών κάτω των 3...

Πασχαλινές αγορές με ασφάλεια!

Φέτος το Πάσχα, όλα τα δώρα είναι στο Athens Metro Mall! Πασχαλινή διάθεση με την υπογραφή του Athens Metro Mall!  Από τις 24/04, το...

Καινοτόμος θεραπεία για την σπάνια ασθένεια, α-Μαννοσίδωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Μαννοσίδωση τύπου α είναι ένα σπάνιο κληρονομικό λυσοσωμιακό νόσημα με το οποίο υπολογίζεται ότι γεννιούνται ένα στα 500.000 παιδιά. Οφείλεται σε ανεπάρκεια μιας...