New

Cupcakes με κίτρινη κολοκύθα,τζίντζερ,κανέλα & αφράτο creamcheese frosting.

0

Από τα πιο μυρωδάτα και ζουμερά cupcakes που έχετε φτιάξει!

cupcakesmekitrinikolojkytha

Για 12-15 cupcakes τα υλικά μας είναι

Για τα cupcakes

200 γρ. αλεύρι
1 κ.γ baking powder
1/2 κ.γ.  σόδα
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
1 Βανίλια
Μια πρέζα αλάτι
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
200 γρ. Πουρέ κίτρινης κολοκύθας(αλεσμένο στο multi)
* Αγοράστε κολοκύθες όταν είναι η εποχή τους, ψήστε ή βράστε τη σάρκα, σουρώστε πολύ καλά και αποθηκεύστε στην κατάψυξη σας για όλο το χρόνο!
Για το frosting
200 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Kοσκινίστε όλα τα στερεά υλικά μαζί.
Χτυπήστε στο μίξερ σας την ζάχαρη με το βούτυρο να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ρίξτε τα αυγά ένα-ένα.
Προσθέστε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά εναλλάξ με την κολοκύθα στην χαμηλή ταχύτητα.
Στρώστε χαρτάκια για cupcakes στο ειδικό ταψάκι με τις υποδοχές και βάλτε από 2 κουταλιές από το μίγμα στο κάθε φορμάκι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 160-170 C.
Αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά.
Eτοιμάστε τo frosting. Xτυπήστε το τυρί κρέμα να αφρατέψει λίγο.(με το σύρμα στο μιξερ).
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μίγμα σας.
Ανακατάψτε απαλά την κοσκινισμένη άχνη στο τέλος.
Γαρνίρετε τα cupcakes σας με την κρέμα και διακοσμείστε με λίγες σπασμένες καραμέλες βουτύρου(τους ταιριάζουν ΠΟΛΥ!)
καβουρντισμένα αμύγδαλα ή μικρές κολοκυθούλες από ζαχαρόπαστα.
102_9211
Καλά μυρωδάτα μαγειρέματα!
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές για cupcakes!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της  Lena’s cakes στο facebook,στo etsy, αλλά & στο site της lenascakes.gr!

Comments

comments

Cupcakeskeik

About author

No comments

Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά;

Σήμερα θέλησα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις μου για το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Από τη φετινή μου εμπειρία στην ...