Banana split cupcakes!

0

Yλικά (για 12 cupcakes)

Για τα cupcakes
120 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
180 γρ αλεύρι
30 γρ κακάο
2 αυγά
80 γρ γάλα εβαπορέ
8 γρ baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα λιωμένη με το πηρούνι.

Για το frosting(επικάλυψη)
200 γρ κρέμα γάλακτος
1-2 κ.σ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε, μπορείτε να βάλετε και παραπάνω)

Για την ganache(σάλτσα σοκολάτας)
50 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ γλυκόζη

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
Προσθέτουμε την μπανάνα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Ρίχνουμε στο μίγμα μας εναλλάξ το αλεύρι και το εβαπορέ.
Στρώνουμε χαρτάκια για cupcakes σε ένα ταψάκι με υποδοχές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 170 C.
Aφήνουμε τα cupcakes μας να κρυώσουν τελείως.

Λιώνουμε σε μπεν-μαρι(ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία) την κουβερτούρα, μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το frosting.
Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
Προσθέτουμε την άχνη.
Βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes μας.

Τελειώνουμε τα cupcakes μας περιχύνοντας τα με την ganache
και γαρνίροντας με χρωματιστή τρούφα ή μικρά ζαχαρωτά και από ένα κερασάκι.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο, αλλά καλό είναι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα καταναλώσουμε.

Εύκολα στην παρασκευή και σίγουρα μια διαφορετική γεύση… Δοκιμάστε τα!!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της  Lena’s cakes στο facebook!

Comments

comments

About author

No comments