New

Banana caramel triffle!

0

Η απαλή κρέμα βανίλιας συνδυάζεται απίστευτα με την μπανάνα και το τραγανό crumble με καραμέλα ανάμεσα!

Από τα καλύτερα γλυκά που έχετε δοκιμάσει!

Μπορείτε να το φτιάξετε σε ατομικά μπολάκια (6-8 ανάλογα με το μέγεθός τους) ή σε ένα ταψάκι πυρέξ.

Υλικά

collage

Για την κρέμα βανίλιας

1 λίτρο γάλα
4 κρόκους αυγών
90 γρ. κορν-φλάουρ
2 βανίλιες
180 γρ. ζάχαρη

Crumble με γκοφρέτες

200 γρ. Γκοφρέτες βανίλιας σπασμένες με το χέρι

4 κ.σ βούτυρο λιωμένο

Γαρνίρισμα

3-4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φετούλες

100-150 γρ. έτοιμο σιρόπι καραμέλας

250 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγύ με 2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη.

Ετοιμάζουμε το crumble. Σε ένα ταψάκι απλώστε λαδόχαρτο. Ανακατέψτε τις κομμένες γκοφρέτες με το λιωμένο βούτυρο. Απλώστε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 10-12 λεπτά στους 150 C. Στο μισό χρόνο ανακατέψτε το λίγο και ξαναβάλτε στον φούρνο. Όταν βγει απο το φούρνο φαίνεται μαλακό αλλά σκληραίνει όταν κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με το κόρν-φλάουρ και διαλύουμε με λίγο κρύο γάλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρολίτσα.
Ρίχνουμε το 1/3 περίπου του ζεστού γάλακτος στο μπολ με τους κρόκους, να διαλυθεί καλά το μίγμα μας.
Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Αφήστε την κρέμα σκεπασμένη με μια μεμβράνη(καλό είναι να της αλλάξετε σκεύος) να κρυώσει καλά.

Συναρμολόγηση. Βάζουμε πρώτα μια με δύο κουταλιές απο το crumble στο μπολάκι μας. Συνεχίζουμε με μια καλή κουταλιά κρέμα βανίλιας και μερικά κομμάτια μπανάνας. Προσθέτουμε μια κουταλιά σαντιγύ.Βάζουμε μια δεύτερη στρώση crumble και λίγο σιρόπι καραμέλας. Συνεχίζουμε με κρέμα,μπανάνα,σαντιγύ και τελειώνουμε με λίγα crumble ακόμα και λίγο σιρόπι καραμέλας.

102_2269

Βάζουμε τα μπολάκια μας στο ψυγείο για 2 ώρες

Καλό είναι να το καταναλώσετε γρήγορα γιατί η φρέσκια μπανάνα μαυρίζει και μαλακώνει πολύ εύκολα. Αλλά πιστέψτε με σε 24 ώρες μάλλον δεν θα το βρείτε στο ψυγείο!

Καλή όρεξη!

Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της  Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!

Comments

comments

About author

No comments