Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Αρωματικό μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχανικά & κασέρι!

Αγαπημένο και ελαφρώς διαφορετικό, οικογενειακό φαγάκι σας έχω σήμερα αγαπημένες μου μανούλες!
Θρεπτικό και μυρωδάτο ότι πρέπει για το Σαββατοκύριακο αλλά αν έχετε χρόνο και καθημερινή μέρα. Είναι από τα φαγάκια που τα τρώμε και αισθανόμαστε θαλπωρή και οικογενειακή αγάπη!
Συνοδέψτε το με μπόλικο φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι και απολαύστε!
Υλικά (4 – 5 άτομα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γρ με 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή οποιοδήποτε κομμάτι σας αρέσει για κατσαρόλα, κομμένο σε κομμάτια
Αλάτι Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί (προαιρετικά)
3 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
2 φύλλα Δαφνης
Μερικούς κόκκους πιπέρι
5-6 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους κόλιανδρο
2-3 γαριφαλάκια
6-8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια
150 – 200 γρ κασέρι κομμένο σε κύβους

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας και κόβουμε τα λαχανικά που θα χρειαστούμε.
Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και το πασπαλίζουμε με τις δυο κουταλιές αλεύρι.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το κρέας σε μια στρώση και περιμένουμε να πάρει χρώμα και απο τις δυο πλευρές (Η διαδικασία θέλει υπομονή, το κρέας θα ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα όταν είναι έτοιμο για γύρισμα). Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σέλερι. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε γαι λίγο τρίβοντας με ξύλινη κουτάλα τον πελτέ στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αν χρησιμοποιήσουμε το κρασί και πάλι τριβουμε τον πάτο της κατσαρόλας να απελευθερώσουμε τις νοστιμιές που ειναι κολλημένες στον πάτο. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κρασί δεν πειράζει, προχωράμε με την προσθήκη του ζωμού και πάλι τρίβουμε τον πάτο.
Προσθέτουμε και πάλι το κρέας και όλα τα μπαχαρικά (τα βάζω μέσα σε τουλμπανάκι που είναι ειδικό για στράγγισμα τυριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ύφασμα ή τούλι αρκεί να μην έχει πλαστικό μέσα) διαφορετικά τα «ψαρεύετε» μετά το μαγείρεμα.
Το νερό ή ο ζωμός θα πρέπει να φτάνει περίπου στο ύψος των υλικών, να μην τα σκεπάζει τελείως.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε το κρέας μας για 1μισι ώρα.
Όταν περάσει ο χρόνος, δυναμώνουμε λιγάκι την φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες και γλυκοπατάτες. Μόλις πάρουν βράση, ξαναχαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το κασέρι σε κύβους.
Καλή επιτυχία!!!

Λίγα λογάκια γαι το σέλερι
Το σέλερι χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές συνταγές στο σοτάρισμα μαζι με το κρεμμύδι γιατί δίνει “βάθος” και “σώμα” στην γεύση. το χρησιμοποιούμε σε οποιαδήποτε συνταγή έχει σοτάρισμα κρεμμυδιού στην αρχή.

eri-captaincook.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΚρεμμύδι κατά των ιώσεων!
Επόμενο άρθροΦθινοπωρινή γωνιά!

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν χάρη στο Playmobil Play & give

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟ PLAYMOBIL PLAY & GIVE Το πρόγραμμα PLAΥMOBIL Play & Give επιστρέφει για 9η χρονιά για να προσφέρει χαρά σε μικρούς και μεγαλύτερους φίλους αλλά και για...

Κλειστά σχολεία αύριο: Αυτά δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη

Μακραίνει η λίστα με τα κλειστά σχολεία και τις σχολικές μονάδες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων και τάξεων, λόγω κορονοϊού. Συνεχώς επικαιροποιείται η λίστα με τα κλειστά...

Κεραμέως: Όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις θα παίρνουν απουσία στην τηλεκπαίδευση

Με τηλεκπαίδευση, μάθημα τα Σάββατα και περικοπή περιπάτων «απαντά» το υπουργείο Παιδείας στις καταλήψεις στα σχολεία για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάνονται. Από σήμερα Πέμπτη, υποχρεωτική είναι η εξ’ αποστάσεως τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των...

Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Σεισμός τώρα στην Κρήτη Αισθητή έγινε σεισμική δόνηση στην Κρήτη. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 4.2 ρίχτερ. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Σητεία. Η σεισμική...

Στις 8:15 το πρώτο κουδούνι στα σχολεία τη Δευτέρα 14/9 και μετά αγιασμός . Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας

Στις 8:15 καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι...

Ελάτε να παίξουμε με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis

Ελάτε να παίξουμε με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια. Ελάτε να παίξουμε!   Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει με...

Ρεκόρ κρουσμάτων! 372 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες στην Ελλάδα

Είναι τα περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας - Τι μεταδόθηκε από το Open Tv, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης 372 κρούσματα κορονοϊού πρόκειται...

Συγκέντρωση από γονείς μαθητών κατά της μάσκας στα σχολεία σε Σύνταγμα & Θεσσαλονίκη

Σύνταγμα: Συγκέντρωση από γονείς μαθητών κατά της μάσκας στα σχολεία Οι γονείς ζητούν να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης τους στα σχολεία – Οι...

Κικίλιας: Αποκάλυψε το φύλο του μωρού

Μετά την χαρμόσυνη είδηση που έγινε γνωστή το Σάββατο Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η σύζυγος του, Τζένη Μπαλατσινού,...

«Με παράτησε επειδή έμεινα έγκυος». Όλοι είναι εναντίον μου

Η ανύπαντρη μητέρα αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα θέμα ταμπού, αφού πολλοί άνθρωποι, κυρίως μεγάλης ηλικίας, αρνούνται να δεχτούν πως μία γυναίκα μπορεί να...