Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πώς να βοηθήσεις το παιδί στο σχολείο ανάλογα με το ζώδιό του!

shutterstock_452966621_645_450

Τι κι αν διανύουμε μια δύσκολη οικονομικά –και όχι μόνο- περίοδο; Κάθε φορά που το κουδούνι καλεί για τον αγιασμό και το πρώτο μάθημα, ξεκινούν ιστορίες για τα παιδιά αλλά και τους γονείς που συνήθως παραμένουν ανεξίτηλες στο μυαλό, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο Αλέκος Σακελλάριος και η Αλίκη γνώρισαν την μεγαλύτερη επιτυχία με τα «χτυποκάρδια στο θρανίο» και το «ξύλο βγήκε από τον παράδεισο»: δυο ταινίες που ακόμη και σήμερα βλέπονται ευχάριστα και από τα ….εγγόνια μας!
Η ….Πετροβασίλη και η συμμαθήτριές της, αν και πέρασαν στην ιστορία, παραμένουν ζωντανές, όσο και οι δικές μας αναμνήσεις στα θρανία!
Πώς θα λάμψουν τα αστέρια σας στο σχολείο με οδηγό τα άστρα;

Η επιστροφή στο σχολείο δεν αντιμετωπίζεται από όλα τα παιδιά με την ίδια συμπεριφορά. Ορισμένα από αυτά είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν και άλλα δεν θέλουν ν’ ακούσουν καν τη λέξη «σχολείο».
Υπάρχουν λοιπόν κάποια βασικά αλλά πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για το βλαστάρι σας. Για παράδειγμα, αν ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, θα συναντήσει λιγότερες δυσκολίες από ότι ένας Αιγόκερως.
Μάθετε πώς να βοηθήσετε το παιδί σας στο σχολείο με οδηγό το ζώδιό του!

Οι επιμελείς
Ταύρος / Παρθένος / Αιγόκερως

Πρόκειται για τα ζώδια της Γης. Θα τα αναγνωρίσετε από το ανήσυχο βλέμμα τους.

Ταύρος

Ο μικρός Ταύρος είναι το αντίθετο του ατίθασου.
Παραμένει συχνά μόνος του σε μια γωνιά και κοιτάζει τα άλλα παιδιά να παίζουν. Στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε δειλός ούτε ντροπαλός, προτιμά όμως την ηρεμία του και την ησυχία του από το θόρυβο που δημιουργούν οι παιδικές συντροφιές.
Είναι ένας μαθητής σοβαρός, που κάνει τα καθήκοντα του χωρίς να πιεστεί, ωστόσο δεν τα εγκαταλείπει ποτέ στη μέση.
Πολύ συχνά η ανάγκη για αποδοχή και στοργή από τούς άλλους, τον σπρώχνει να «φλερτάρει» διακριτικά τη δασκάλα του για να κερδίσει την προσοχή της, την αφοσίωση της και να γίνει το αγαπημένο της παιδί μέσα στην τάξη. Από τη στιγμή που θα φτάσει στο στόχο του, ο μαθητής Ταύρος θα ξεπεράσει και τον εαυτό του.
Προσέξτε όμως: αν από κακή συγκυρία η δασκάλα παραμείνει αδιάφορη στο κόρτε του μικρού Ταύρου, τότε αυτό το παιδί θα αντιδράσει άσχημα. Θα εκλάβει αυτή τη συμπεριφορά σαν απόρριψη, με αποτέλεσμα να γίνει ανήσυχο.
Μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη, ενεργήστε από τα πρώτα κιόλας σημάδια: Αν οι επιδόσεις του στα μαθήματα αρχίζουν να πέφτουν, αν τον βλέπετε να αδιαφορεί για τις σχολικές του εργασίες ή ακόμα αν κάνει «πιπί» του μέσα στην τάξη, αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας υποφέρει. Μην του κάνετε καμία ερώτηση που μπορεί να τον φέρει σε δύσκολη θέση. Προσποιηθείτε ότι πιστεύετε όλα όσα σας διηγείται.
Εάν ένα πρωινό σας πει ότι έχει πονοκέφαλο και δεν θέλει να πάει σχολείο, αφήστε τον. Μια χαμένη σχολική ώρα δεν είναι στο κάτω-κάτω πρόβλημα. Εκείνο που έχει σημασία είναι να του δώσετε να καταλάβει ότι το σχολείο είναι ένας χώρος χαράς, όπου μπορεί να παίξει και να μάθει ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα.
Προσπαθήστε όταν κτυπήσει το κουδούνι για το σχόλασμα να είστε εκεί και να τον περιμένετε, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει κάποιες θυσίες από μέρους σας. Το παιδί Ταύρος έχει ανάγκη να αισθάνεται απόλυτα ασφαλές και να νιώθει ότι αγαπιέται. Εφόσον μπορέσετε να του δώσετε αυτή την αίσθηση, θα «ανθίσει».

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Τα κορίτσια Ταύροι θα γίνουν μανεκέν ή θα έλκονται από τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ομορφιά: αισθητικός, μακιγιέζ, μόδα, κόμμωση, σχεδιάστριες μόδας.
Τα αγόρια θα λάμψουν μέσα σε επαγγέλματα καλλιτεχνικά, όπως ο χορός, η ζωγραφική, το τραγούδι. Ορισμένοι θα διαλέξουν επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με το χρήμα: τράπεζες, χρηματιστήριο, θησαυροφυλάκια, εφορίες. Οι πιο δυνατοί στα μαθηματικά θα γίνουν πολιτικοί μηχανικοί ή αρχιτέκτονες.

Παρθένος

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι σοφοί και νομπελίστες ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου και εσείς ως γονιός του θα πρέπει να το ομολογήσετε: το σπλάχνο σας σάς γοητεύει και η ανάγκη του να καταλάβει τα πάντα σας αφήνει εμβρόντητους.
Πρόκειται για το παιδί εκείνο που από πολύ μικρό θα δείξει πάθος για τα πνευματικά παιχνίδια, για τα σταυρόλεξα, για τις σπαζοκεφαλιές. Η τάση του να λύνει κάθε πρόβλημα είναι το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό.
Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Το συγκεκριμένο παιδί δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία του. Στη σχολική φωτογραφία είναι ίσως το μόνο που χαμογελά με το ζόρι.
Δεν πρέπει να σας ανησυχεί το γεγονός ότι δείχνει λιγότερο παιδικό ενθουσιασμό ή ακόμα και ότι αποξενώνεται. Αυτή είναι η φύση της Παρθένου.
Το παιδί σας θα συναντά δυσκολίες στο να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι και το ίδιο έχει συνειδητοποιήσει το γεγονός αυτό και μάλιστα κάποιες φορές υποφέρει που δεν μπορεί να εκφραστεί ολοκληρωτικά. Άδικα θα προσπαθήσετε να το κάνετε να αλλάξει. Μην το υποχρεώσετε, για παράδειγμα, να γραφτεί σε κάποιο ομαδικό σπορ. Αντίθετα, ενθαρρύνετε το να ασχοληθεί με μαθήματα υποκριτικής τέχνης αφού αυτά θα το βοηθήσουν μέσα από τις εναλλαγές των ρόλων να εκφραστεί πιο άνετα.
Για να το βοηθήσετε στην προσπάθεια του, αφήστε το να κλειστεί ήσυχο στο δωμάτιο του για να διαβάσει ή να ικανοποιήσει το πάθος του για τις συλλογές του. Εκεί, μετρώντας τα γραμματόσημα του, τις πεταλούδες του ή τη συλλογή από καρφίτσες, θα βρει τον εαυτό του.
Σεβαστείτε την ευαισθησία του. Να του μιλάτε ευγενικά.
Μην διστάζετε να του δείξετε την αγάπη σας χωρίς να το καταπιέσετε. Μην στεναχωρηθείτε εάν μοιάζει να προτιμά τη γάτα του ή το χάμστερ του περισσότερο από εσάς.
Αυτό που αγαπά περισσότερο σε σας είναι η τρυφερότητα και όχι η κυριαρχία σας. Να ξέρετε ότι σας έχει ήδη αναλύσει και κριτικάρει και γνωρίζει τόσο τα προτερήματα σας, όσο και τα ελαττώματα σας. Για το λόγο αυτό μην προσπαθείτε να το πείσετε ότι έχετε πάντα δίκιο.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Οι Παρθένοι γίνονται καταπληκτικοί ερευνητές. Πρόκειται για πολύ δυνατά μυαλά που αισθάνονται ασφάλεια μέσα στους τοίχους ενός εργαστηρίου. Ένας άλλος τομέας όπου μπορούν να λάμψουν είναι τα ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα. Αγαπούν να εξυπηρετούν τον συνάνθρωπο τους και να αισθάνονται χρήσιμοι.
Πέρα από αυτούς τους τομείς συναντάμε πολλούς Παρθένους στην οικονομία. Άλλοι γίνονται συγγραφείς. Η συγγραφή ενός βιβλίου είναι ένας ακόμα τρόπος να εκφράσουν την ανάγκη τους για επικοινωνία μέσα από την απομόνωση.

Αιγόκερως

Θα το έχετε ήδη προσέξει. Με το μικρό σας Αιγόκερω έχετε να κάνετε με ένα παιδί σοβαρό. Δεν αφήνει ποτέ εκκρεμότητες στα μαθήματα του και δεν θα δείτε ποτέ ακαταστασία στη σάκα του. Τα πάντα είναι οργανωμένα και τακτοποιημένα με ακρίβεια.
Η κυρίαρχη λέξη για το συγκεκριμένο μαθητή είναι μια: υπευθυνότητα. Από πολύ μικρός συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και ποτέ δεν αφήνεται σε παιδικές παρορμήσεις.
Εάν έχετε την ευκαιρία, παρατηρήστε τον στην αυλή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Όσο οι συμμαθητές του μαλώνουν ή παίζουν μπάλα, εκείνος βρίσκεται σε μια γωνιά και συζητά για σοβαρά θέματα με τον καλύτερο του φίλο.
Αναρωτιέστε αν είναι φυσιολογικό για ένα παιδί στην ηλικία του να ενεργεί με αυτό τον τρόπο; Μην ανησυχείτε, γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Χαράζει το δρόμο του με σιγουριά και ακολουθεί πιστά την πορεία του. Περιοριστείτε στο να ελέγχετε αν κάπου η συμπεριφορά του παρεκκλίνει και για τα υπόλοιπα αφήστε το μόνο του. Εάν κάποια στιγμή πιστέψετε ότι από το παιδί σας λείπει η φιλοδοξία, οπλιστείτε με υπομονή.
Το παιδί Αιγόκερως γνωρίζει να «κρύβεται» πολύ καλά. Μην πιστεύετε ότι είναι τόσο σεμνός όσο θέλει να δείχνει. Ψάχνει πάντα με πείσμα τις σωστές λύσεις. Την ημέρα που θα τις βρει ο Αιγόκερως δεν θα διστάσει καθόλου να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος.
Κατά βάθος πρόκειται για έναν υπερφιλόδοξο που ονειρεύεται να κυβερνήσει τον κόσμο, ένα ον σκεπτικό, κυρίαρχο, με ανεπτυγμένη αναλυτικότητα. Θα πάει μακριά. Σιγά, αλλά σταθερά.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Θα διαλέξει ίσως την πολιτική (πολλοί από τους πολιτικούς έχουν γεννηθεί σ\’ αυτό το ζώδιο) ή επαγγέλματα που έχουν σχέση με την τράπεζα και το χρήμα. Μπορεί ακόμα να γίνει ένας φιλόσοφος ή καθηγητής Πανεπιστημίου. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει κάποιος με ισχυρή επιρροή, εκτός και αν επιλέξει τη θρησκεία,-και εκεί όμως θα κάνει καριέρα! Οι Αιγόκεροι λατρεύουν τα πλούτη και σίγουρα θα τα αποκτήσουν.

Οι ζωηροί
Κριός / Σκορπιός / Τοξότης

Μια ….ζωντανή “βόμβα” στα χέρια σας.

Κριός

Πολύ εύκολα αναγνωρίζει κανείς έναν μαθητή Κριάρι.
Είναι αυτός που θέτει δέκα ερωτήσεις στο λεπτό, δίχως να περιμένει τις απαντήσεις. Αποτέλεσμα ,ο δάσκαλος του να τον λατρεύει αλλά τον βρίσκει και πολύ κουραστικό.
Εάν έχετε φέρει στον κόσμο ένα μικρό Κριό, έχετε πολλές πιθανότητες ν\’ αντιμετωπίσετε ένα μαθητή ….μανιακό. Στην τάξη είναι καλός σε όλα. Στο σχέδιο αλλά και στα μαθηματικά. Στα αρχαία ελληνικά αλλά και στη φυσική. Θέλει να ξέρει τα πάντα και καταβροχθίζει τις εγκυκλοπαίδειες όπως τ\’ άλλα παιδιά τα κλασικά εικονογραφημένα.
Η αχίλλειος πτέρνα του, τα ξεσπάσματα του. Ένας Κριός ζει για την κάθε στιγμή.
Στην πρώτη του επαφή με το σχολείο προετοιμαστείτε για μια δυστυχισμένη σκηνή. Μπροστά στην πόρτα θα κλάψει, θα φωνάξει, θα γαντζωθεί στα πόδια σας. Μην τρελαίνεστε μπροστά σ\’ αυτή τη μεγάλη «θλίψη».
Ο μικρός σας Κριός αρέσκεται να παίζει ρόλους θεατρικούς. Αυτό φυσικά δεν θα πρέπει να γίνει η αιτία για να τον μαλώσετε, ούτε όμως να ακολουθήσετε τους δικούς του κανόνες. Να ξέρετε ότι μόλις γυρίσετε την πλάτη, το Κριάρι σας θα στεγνώσει στιγμιαία τα δάκρυα του για να πάει να παίξει με τους νέους του φίλους. Αλλά και για να ….μαλλιοτραβηχτεί μαζί τους.
Τα μικρά Κριάρια λατρεύουν τους καβγάδες. Όχι για να κάνουν κακό. Πολύ απλά για να αναμετρηθούν με τ\’ άλλα παιδιά και να κυριαρχήσουν.
Ν\’ ανακαλύψουν τα όριά τους. Λίγο αργότερα προσέξτε στην κρίση της εφηβείας. Το παιδί σας δεν αφήνει τίποτα μισοκαμωμένο και μπορεί άνετα να κηρύξει επανάσταση κατά του σχολείου. Τότε είναι που θα σας εκπλήξει φέροντας βαθμολογία «σε ελεύθερη πτώση».
Οπλιστείτε με υπομονή και διπλωματία και κυρίως μην τον τιμωρείτε. Δεν υπάρχει χειρότερος μαθητής από έναν πληγωμένο Κριό. Εάν το χέρι σας είναι «βαρύ», τότε θα έχετε να κάνετε με ένα κλειστό στρείδι. Αντί να τον τιμωρήσετε είναι καλύτερα να του θίξετε το φιλότιμο. Τότε θα πάρει αμέσως μπρος.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Ο νεαρός Κριός θα ψάξει να βρει ένα επάγγελμα όπου θα υπάρχουν πολλές ευθύνες. Αρχηγός της αστυνομίας, αρχηγός της αεροπορίας, αρχηγός κάποιου πράγματος τέλος πάντων. Ειδικά τα επαγγέλματα του αστυνομικού ή του στρατιωτικού ικανοποιούν τη δίψα του για εξουσία αλλά και ρίσκο. Γράψτε τον σε ένα αθλητικό κέντρο. Οι Κριοί διακρίνονται για τη φυσική τους δύναμη και ενεργητικότητα και τους συναντάμε συχνά στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Σκορπιός

Ψάχνετε να βρείτε τον μικρό Σκορπιό μέσα στην τάξη; Κοιτάξτε, είναι αυτός που κάθεται από την ανάποδη πλευρά του θρανίου και αυτό γιατί δεν κάνει τίποτα σχετικό με αυτά που κάνουν όλοι οι άλλοι. Πρόκειται για έναν φιλόδοξο που διαθέτει μια σιδερένια θέληση. Πρόκειται για κάποιον εντελώς αυτόνομο. Με δυο λόγια, για ένα δυναμικό χαρακτήρα. Αποτέλεσμα, οι γονείς του θα πρέπει από πολύ νωρίς να τον αντιμετωπίσουν σαν ένα εντελώς ανεξάρτητο άτομο.
Η εκπαίδευση του δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει εάν τον καταπιέσετε. Πώς να κουμαντάρετε αυτό το μικρό δυναμίτη χωρίς να σκάσει στα χέρια σας; Τα πρώτα χρόνια στο σχολείο δεν θα σας προβληματίσουν τόσο πολύ.
Η επιθυμία του να μάθει, να καλλιεργηθεί θα είναι πιο δυνατή από τη φυσική του τάση για την αντίσταση.
Αν μπορέσετε να του δώσετε την εντύπωση ότι κάθε χρονιά γίνεται και πιο ανεξάρτητος, τότε θα τα πάτε αρκετά καλά μαζί του. Το μόνο σας πρόβλημα θα είναι να τον εμποδίσετε να διαβάσει οτιδήποτε του αρέσει με τη δικαιολογία ότι αυτό τον εκφράζει. Αντίθετα, οι καθηγητές του θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από ότι εσείς.
Στην πραγματικότητα ο μαθητής Σκορπιός είτε θα έχει ένα μεγάλο θαυμασμό γι\’ αυτούς και θα παρακολουθεί τη διδασκαλία τους, είτε θα τους μισήσει για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει – και τότε θα αρχίσουν οι δυσκολίες. Στη διάρκεια της εφηβείας η περίσσια σεξουαλικότητα του μπορεί να αναχαιτίσει τις σπουδές. Ακόμα, η περιέργεια του και η συνεχής έρευνα για γνώση μπορεί να τον σπρώξουν σε εμπειρίες μυστικές, πνευματικές ή φιλοσοφικές. Προσοχή λοιπόν στους γκουρού και τους τσαρλατάνους που θα βρεθούν στο δρόμο του.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Μια πρώτη του επιλογή θα είναι αυτή του χειρουργού ιατρού ή του ψυχολόγου. Ειδάλλως μπορεί να κάνει καριέρα σε δημόσιες υπηρεσίες ή τα νομικά (βρίσκουμε πολλούς δικηγόρους και δικαστές γεννημένους κάτω από αυτό το ζώδιο). Στο σχολείο μην ξεχνάτε τα σπορ. Ο Σκορπιός σας μπορεί να είναι χαρισματικός στη γυμναστική, το μπάσκετ ή το τρέξιμο.

Τοξότης

Στην τάξη ο μικρός Τοξότης ανοιγοκλείνει συνέχεια τα μάτια του.
Για εκείνον η ζωή είναι όμορφη όπως έ να χριστουγεννιάτικο δέντρο, τη λατρεύει.
Είναι ένας λάτρης της ζωής. Ένα παιδί έξυπνο, ευγενικό, που του αρέσουν πολύ οι φάρσες. Καθώς ξεχειλίζει από ενεργητικότητα, είναι ικανός να εργάζεται για δυο. Κάτω όμως από αυτό το αγγελικό πρόσωπο κρύβεται ένα παιδί που δεν είναι εύκολο να το ελέγξει κάποιος. Δεν θα πρέπει να θεωρήσετε τη χαρούμενη διάθεση του ως έλλειψη εξυπνάδας.
Εάν το δείρετε μπορεί ξαφνικά να γίνει ο μαύρος λύκος της τάξης. Ο επαναστάτης, που αφήνει το πρώτο θρανίο για να πάει να καθίσει στο τελευταίο και να περνά τον καιρό του ζωγραφίζοντας σκίτσα που υπονομεύουν τον δάσκαλό του.
Πώς να τον μεταχειριστείτε; Είναι πολύ απλό. Διαπραγματευτείτε. Παίξτε μαζί του. Δε θέλει να μάθει γεωγραφία; Μην επιμένετε. Αφήστε τον να καταλάβει με υπονοούμενα ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να γνωρίσει τις εξωτικές χώρες του κόσμου μας. Υποσχεθείτε του μια ανταμοιβή εάν αλλάξει ιδέα. Διηγηθείτε του ότι το συγκεκριμένο μάθημα το λατρεύατε όταν ήσασταν στο σχολείο. Ωστόσο μην τον πιέζετε ποτέ. Δεν ανέχεται να του δίνουν διαταγές. Κάποια μέρα θα σας καταπλήξει με την αλλαγή του. Πάντως θα χρειαστεί να είστε υπομονετικοί. Παρά την εξυπνάδα του και το πολυσύνθετο πνεύμα του χρειάζεται κίνητρα για να μπορέσει να σπουδάσει.
Φερθείτε του γλυκά και με αγάπη και αυτός θα το ανταποδώσει.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Ο μικρός Τοξότης θα γίνει ένας καταπληκτικός δημοσιογράφος ή θα ακολουθήσει μια συγγραφική καριέρα όπως πολλοί γεννημένοι στο ζώδιο αυτό. Η ανάγκη της προβολής καθοδηγεί ορισμένους σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με το θέαμα, ενώ κάποιους άλλους σε εργασίες που αναφέρονται στα ταξίδια.

Οι ονειροπόλοι
Καρκίνος / Υδροχόος / Ιχθύες

Αφήστε τους να ανακαλύψουν τον εσωτερικό τους κόσμο.

Καρκίνος

Εάν περνούσε από το χέρι του, ο μικρός σας Καρκίνος σίγουρα δεν θα ήθελε να έρθει σε αυτό τον κόσμο. Επειδή όμως ξεπέρασε τις επιθυμίες του, το μόνο που ζητάει τώρα είναι να μην μεγαλώσει. Κυρίως να μην βγει ποτέ  από την παιδικότητα του. Γι\’ αυτό το λόγο και δεν βιάζεται ποτέ.
Παρατηρήστε τον να μπαίνει στην τάξη. Βαδίζει πίσω από όλους τους  άλλους, συμπεριφέρεται με χάρη και γοητεία, για τον ίδιο λόγο δύσκολα εγκαταλείπει τη φούστα της μαμάς του.
Θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρις ότου νιώσει αρκετά δυνατός για να αντιμετωπίσει μόνος του την ύπαρξή του. Πώς να χειραγωγήσετε χωρίς να στενοχωρήσετε αυτό το τρυφερό παιδί που πλημμυρίζει από γλυκύτητα και ευαισθησία; Το να τον επικρίνετε για την αφέλεια του είναι σαν να τον τιμωρείτε. Αυτό γιατί είναι πολύ ευγενικός. Ευγενικός με τους δασκάλους από του, ευγενικός με τους συμμαθητές του. Ευγενικός μαζί σας.
Μυγιάγγιχτος, σχεδόν εύθραυστος, η αγκαλιά σας πρέπει να είναι τρυφερή για να μην τον ….σπάσετε. Στην πραγματικότητα όμως θα πρέπει συχνά να τον σπρώξετε για να αντιδράσει.
Τα καθήκοντα του; Θα πρέπει να του τα θυμίζετε συνέχεια.  Το σχολείο; Αν δεν τον ξυπνήσετε το πρωί, να σα \’στε σίγουροι ότι οι απουσίες του θα πληθαίνουν. (η Πετροβασίλη-Βουγιουκλάκη ήταν Καρκίνος!).
Εάν υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος αδελφός ή αδελφή έτσι ώστε να τον φέρει στο σωστό δρόμο, τόσο το καλύτερο.
Ο μικρός Καρκίνος δεν αγαπά τίποτα περισσότερο στον κόσμο από το ν\’ ακολουθεί κάποιον άλλον. Το σχολείο είναι το ιδανικό μέρος για να γιατρευτεί από αυτή του την τάση.
Θα χρειαστεί να επιδείξετε υπομονή για να εργαστεί στην τάξη. Καθώς όμως έχει δυνατή μνήμη και δεν του και λείπει η εξυπνάδα, γρήγορα θα αποκτήσει καλούς βαθμούς. Θα χρειαστεί να επιμείνετε επίσης για να ασχοληθεί με τα σπορ και τη γυμναστική. Υποσχεθείτε του ότι η γυμναστική είναι ένα παιχνίδι. Ένας μικρός Καρκίνος που είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του δίνει χαρά και ικανοποίηση σε όλους.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Θα διαλέξει σε προτεραιότητα σίγουρα ένα επάγγελμα συνδεδεμένο με τον κόσμο της παιδικότητας. Μπορεί επίσης να ακολουθήσει μια καριέρα παραϊατρική ή ακόμα να εργαστεί στο χώρο των ακινήτων. Πολλοί Καρκίνοι είναι αντικέρ και αυτό αποδεικνύει την αγάπη τους να γαντζώνονται στο παρελθόν, στις παιδικές αναμνήσεις.

Υδροχόος

Δεν θα τον δείτε ποτέ να φεύγει για το σχολείο τραγουδώντας.
Ο μικρός Υδροχόος δεν αρέσκεται να δείχνει τα συναισθήματα του. Μην απογοητευτείτε εάν σας φέρνει κάθε τρίμηνο έναν έλεγχο που δεν περιέχει καλούς βαθμούς. Σπάνια θα είναι ο πρώτος.
Είναι ένα παιδί εσωστρεφές που αγαπάει να βρίσκεται μέσα στην ανωνυμία του πλήθους. Τις τιμές και τα βραβεία τα αφήνει στους άλλους. Την εξυπνάδα του -η οποία να είστε vα σίγουροι ότι είναι πολύ δυνατή και ζωντανή- δεν τη χρησιμοποιεί για να γοητεύσει ούτε για να λάμψει. Αφήστε τον να λειτουργήσει όπως θέλει.
Είναι ικανός να διαλύσει και να ξανασυναρμολογήσει ένα ολόκληρο κομπιούτερ. Είναι πολύ δυνατός στο να μεταφράσει ακόμα και το πιο δύσκολο αρχαίο ελληνικό κείμενο. Πολύ δυνατός επίσης στην επίλυση δύσκολων μαθηματικών εξισώσεων. Μην του ζητήσετε ωστόσο να διαχειριστεί το χαρτζιλίκι του, να επιλέξει τα ρούχα που θα φορέσει την επόμενη μέρα ή να τηλεφωνήσει στη γιαγιά του. Δεν ξέρει, δεν θέλει.
Εφόσον είναι πάντα περιτριγυρισμένος από φίλους, ωθήστε τον να μιμηθεί τους καλύτερους από αυτούς. Προσοχή όμως γιατί εδώ υπάρχει ένα ρίσκο.
Ο Υδροχόος είναι ένα άτομο που έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους άλλους. Μια δύναμη που μπορεί να γίνει αδυναμία εάν δεν τον διαφυλάξετε, γιατί μπορεί να επηρεαστεί από τον καθένα. Μην τον πιέζετε, πρόκειται για ένα μαθητή που κουράζεται εύκολα και συχνά του λείπει η ζωτικότητα.
Το παιδί Υδροχόος είναι ένας σπρίντερ και όχι ένας δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Μπορεί να κάνει μια μεγάλη προσπάθεια αλλά μέσα σε μια μικρή απόσταση.
Είναι ο τύπος εκείνος του μαθητή που διαβάζει την τελευταία στιγμή και καταπίνει μέσα σε 8 μέρες πριν από τα διαγωνίσματα ολόκληρη την ύλη του προηγούμενου τριμήνου.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Θα γίνει γιατρός γιατί είναι ένας ανθρωπιστής. Ένας αλτρουιστής γεμάτος από αγάπη που θέλει σώνει και καλά να ανακουφίσει αυτούς που υποφέρουν. Θα μπορούσε επίσης vα γίνει ένας καλός καθηγητής. Εκτός και αν δεν αντισταθεί στην επιθυμία της περιπέτειας που βρίσκεται μέσα του παρά τη φαινομενική του ηρεμία .Τότε θα τον βρείτε μια μέρα στο πιο περίεργο μέρος του κόσμου, ακόμα και σε ένα διαστημόπλοιο, και θα είναι μόνος του. Κάτι που προτιμά.

Ιχθύες

Στην τάξη δεν υπάρχει άλλος που να ξεφεύγει τόσο εύκολα από τις δύσκολες καταστάσεις. Θα το προσέξετε σίγουρα. Πρόκειται για έναν γεννημένο ηθοποιό.
Ένα παιδί αξιαγάπητο, που περνάει τον καιρό του ονειροπολώντας, γεγονός που αποδεικνύει την πλούσια φαντασία του αλλά και τα ταλέντα του. Αυτό βέβαια παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες στην περίπτωση που ένας δάσκαλος έχει πέντε τέτοια παιδιά μέσα στην τάξη. Ένας τέτοιος δάσκαλος σίγουρα θα υποφέρει. Αδύνατον να αιχμαλωτίσει την προσοχή του μικρού Ιχθύος.
Ο μικρός Ιχθύς δεν έχει όμοιο του στη διανοητική δραπέτευση: καθώς μπαίνει μέσα στον ίδιο του τον εαυτό για να βρει τον εσωτερικό του κόσμο που είναι φτιαγμένος από όνειρα και συγκινήσεις, κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει.
Για να τον βοηθήσετε να προοδεύσει στο σχολείο, πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να βάλετε σε μια τάξη τη ζωή του. Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσετε βάζοντας απλά τάξη στη σχολική του σάκα.
Οι Ιχθύες είναι ανοργάνωτοι και πολλές φορές έχουν την τάση να ξεχνούν να σημειώνουν τα καθήκοντα που έχουν για την επόμενη μέρα ή που έχουν για το σπίτι. Η λύση είστε εσείς οι γονείς του.
Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο εκείνο που περισσότερο από τα άλλα έχουν ανάγκη από την αγάπη της μητέρας και του πατέρα του. Ζητήστε του οτιδήποτε με τρυφερότητα και θα σας το δώσει.
Αυτός ο ευγενικός, αυτός ο ευαίσθητος είναι ικανός να ξεπεράσει τον εαυτό του για να σας ευχαριστήσει.
Ναι, μπορεί να φτάσει στο ακραίο σημείο να τακτοποιήσει το δωμάτιο του ή να διαβάσει ακόμα και τριγωνομετρία. Βέβαια μετά από αυτό το θαύμα θα πρέπει να τον αφήσετε ξανά στην ησυχία του. Δεν θα πρέπει να του ζητάτε πολλά πράγματα μαζεμένα κάθε φορά. Ξεχάστε την περίπτωση να τον ενοχλήσετε όταν ακούει μουσική για να τον στείλετε στο φούρνο και να του υπενθυμίσετε ότι έχει ένα μάθημα αγγλικών να τελειώσει.
Οι μικροί Ιχθύες είναι ανέμελοι, ονειροπόλοι και ….φαντασιόπληκτοι.
Όσο μεγαλώνει είναι ικανός να φεύγει συνέχεια για να μην παραμένει φυλακισμένος στην πραγματικότητα. Προσοχή, δεν θα σας προειδοποιήσει. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το παιδί σας που έχει γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο είναι άπιαστο όπως το χέλι μέσα στο νερό. Γι\’ αυτό και θα χρειαστεί να το επιτηρείτε.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Εάν επιλέξει να γίνει ηθοποιός, τόσο το καλύτερο και για εκείνον και για το θέατρο. Θα πετύχει. Μπορεί επίσης να γίνει γιατρός ή ψυχολόγος. Γνωρίζει πολύ καλά να μπαίνει μέσα στην ψυχή των άλλων. Συγγραφέας μυθιστορημάτων: του αρέσουν πολύ οι ιστορίες. Τέλος, είναι ένας εκπληκτικός δημοσιοσχεσίτης και θα κάνει θαύματα στην πολιτική ή στη διπλωματική καριέρα.

Οι κοινωνικοί
Λέων / Ζυγός / Δίδυμοι

Τι αποζητούν; Την ελευθερία.

Δίδυμοι

Θαυμάστε τον στο σχόλασμα. Θα τον αναγνωρίσετε χωρίς κόπο. Τα μάτια του λάμπουν. Είναι ευτυχισμένος, χαμογελάει, παίζει με τα άλλα παιδιά, δείχνει να έχει περάσει μια υπέροχη μέρα.
Γι\’ αυτόν δεν υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής. Ένα παιδί Δίδυμοι είναι καταρχάς ένα αξιαγάπητο άτομο που εκδηλώνει μια εντυπωσιακή, βαθιά αγάπη για τη ζωή. Οποιοσδήποτε ενήλικας, βλέποντας το τόσο χαρούμενο, θα θελήσει να επιστρέψει στο σχολείο.
Εσείς, ο γονιός του, ομολογήστε ότι σας εξέπληξε την πρώτη μέρα που πήγε στο σχολείο. Δεν έκλαψε, δεν δάκρυσε όταν τον αφήσατε στα χέρια της δασκάλας του. Καταλάβατε αμέσως ότι το κέντρο της ζωής του βρισκόταν εκτός οικίας, μαζί με τους άλλους. Είναι η πλευρά η κοινωνική που θα πρέπει να ενθαρρυνθεί σ\’ αυτό το παιδί. Γράψτε το όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε μια ομάδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου. Είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι, είναι φτιαγμένο για ομαδικά σπορ.
Στο τέλος κάθε τριμήνου θα σας φέρνει μια βαθμολογία σχετικά μέτρια, απλά και μόνο γιατί πέρασε περισσότερο χρόνο διασκεδάζοντας παρά μελετώντας τα μαθήματα του. Όσα μαθήματα ηθικής και να του κάνετε μάλλον δεν θα πιάσουν τόπο.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έπραξε το σωστό. Θα προσπαθήσει να σας πείσει όμως, λέγοντας σας διάφορες δικαιολογίες. Θα σας εξηγήσει ότι ο καθηγητής των μαθηματικών δεν τον αγαπάει και γι\’ αυτό του βάζει κακούς βαθμούς.
Αφήστε τον να λέει τα δικά του. Δίδυμος ίσον πονηριά. Δεν θέλει να έχει άδικο. Κάντε σαν να τον πιστέψατε αλλά με ένα μικρό χαμόγελο που θα το εισπράξει και θα καταλάβει.
Μην ξεχνάτε ότι για εκείνον η οικογένεια αντιπροσωπεύει ένα είδος τραμπολίνο όπου χοροπηδάει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα ανεχτεί να φυλακιστεί σ\’ αυτή. Μη τον υποχρεώσετε να ακολουθήσει μια επιστημονική πορεία με τη δικαιολογία ότι ο πατέρας του είναι γιατρός. Εάν επιμείνετε, αυτό που θα κερδίσετε θα είναι η φυγή και πολύ δύσκολα θα καταφέρετε να τον ξαναφέρετε στο σπίτι.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Κάτω από αυτό το ζώδιο βρίσκουμε το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιογράφων, εκδοτών, σεναριογράφων, κειμενογράφων: όλα τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον λόγο του ταιριάζουν θαυμάσια. Πολλοί Δίδυμοι -μην ξεχνάτε την αγάπη τους για τις δημόσιες σχέσεις- επιλέγουν επίσης την ψυχανάλυση ή ακόμα τη διπλωματία και το εμπόριο.

Λέων

Το παιδί Λέοντα θα το αναγνωρίσετε αμέσως, μέσα στην αυλή στο διάλειμμα. Είναι ο Ζορό, ο Μπάτμαν, ο ιππότης. Σκοτώνει τους κακούς και σώζει τον κόσμο. Στην τάξη κυριαρχεί στους γείτονες του από το κεφάλι του και από τους ώμους του.
Σκέφτεται με μια ταχύτητα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Προσοχή όμως, να είστε επιφυλακτικοί. Πρόκειται για ένα άτομο πολύ ευαίσθητο, γεμάτο με μεγάλες ιδέες. Ιδεαλιστής, πολύ απαιτητικός απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Δεν ανέχεται τις μετριότητες και κυρίως τις δικές του.
Η παραμικρή κριτική, κυρίως αν δεν είναι δίκαιη, τον απογοητεύει. Ένας κακός, ένας άσχημος βαθμός απρόσμενος, μια τιμωρία άδικη και ιδού, ο μικρός Λέων βρίσκεται μέσα στους τελευταίους της τάξης. Το λαμπερό πνεύμα πέφτει μέσα στη χειρότερη παρέα του σχολείου.
Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ένας Λέοντας θέλει πρώτα απ\’ όλα να τον κοιτάζουν. Ευχαριστείστε τον με ζεστασιά όταν σας εξηγεί το πόσα πράγματα έκανε μέσα στην τάξη.
Δώστε του συγχαρητήρια για την παραμικρή καλή βαθμολογία. Αντί να παραπονεθείτε για τους άσχημους βαθμούς του στα μαθηματικά, μείνετε άφωνοι για το 19 που σας έφερε στη γυμναστική. Θαυμάστε τον, γίνετε ο καθρέφτης μπροστά στον οποίο μπορεί να σταθεί.
Μην κάνετε το λάθος να κριτικάρετε ή ακόμα και να υπογραμμίσετε σκληρά τις αδυναμίες του. Μην ανησυχήσετε πολύ εάν δεν είναι καλός στα μαθήματα. Είναι τόσο φιλόδοξος που μόνος του θα κάνει την προσπάθεια για να βελτιωθεί.
Οι παρατηρήσεις σας θα του δώσουν την εντύπωση ότι αμφιβάλλετε γι\’ αυτόν και κάτι τέτοιο ένας μικρός Λέων δεν το ανέχεται με τίποτα. Ωστόσο κρατήστε κάποιες ισορροπίες, μια και αν σας πάρει τον αέρα ή στους καθηγητές του, μπορεί να γίνει ένας μικρός τύραννος, γεμάτος καπρίτσια. Στο χέρι σας είναι να τον κρατήσετε κάπου στο μέσον. Ούτε πολύ σεμνό, γεγονός που δεν ταιριάζει στον βασιλιά του ζωδιακού, ούτε τόσο εγωιστή που να σας κάνει τη ζωή δύσκολη.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Σίγουρα ένας καλλιτέχνης, ζωγράφος ή κωμικός, ειδάλλως θα τον βρει κανείς μέσα στις επιχειρήσεις. Ακόμα στην πολιτική, μπροστά πάντα από τη σκηνή. Πολλοί Λέοντες ακολουθούν νομικά επαγγέλματα, γίνονται δικηγόροι, δικαστές.
Ο Λέων είναι από τη φύση του ένας από τους πωρωμένους με το νόμο. Δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι από μικρός έδινε το μάθημα του στους κακούς.

Ζυγός

Πρόκειται για ένα παιδί γοητευτικό, όμορφο, ευγενικό, γλυκό και τρυφερό σαν μια καραμέλα.
Μέσα στην τάξη κάθεται στο κέντρο της αίθουσας. Ακριβώς στο κέντρο. Έτσι αισθάνεται όμορφα τριγυρισμένος.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μεγάλος του φόβος είναι να βρεθεί εκτός ομάδος. Μην ανησυχείτε όμως, διαθέτει όλες τις αναγκαίες δυνάμεις έτσι ώστε αυτή η «τραγωδία» να μην του συμβεί ποτέ.
Ο Ζυγός σας είναι ένα παιδί πανέξυπνο, ραφινάτο και βαθιά καλλιτεχνικό. Κανονικά δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μεγάλα προβλήματα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του. Με την προϋπόθεση φυσικά να μην πλήξετε την ευαισθησία του.
Εάν ώρες-ώρες δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας, αυτό θα συμβαίνει κυρίως με λόγια και πολύ λιγότερο με πράξεις.
Τα λόγια! Τα παιδιά Ζυγούς τα θαυμάζουν όλοι. Χρησιμοποιούν τη γλώσσα με μια επιδεξιότητα δασκάλου, καθηγητή. Δεν θα χρειαστεί να του κάνετε μεγάλα μαθήματα ηθικής. Γι\’ αυτόν πρόκειται για κάτι δεδομένο. Αντίθετα, θα χρειαστεί την παρουσία σας, τη συμβολή σας για να ξεκαθαρίσει τις ιδέες του, τη στιγμή που θα πρέπει να κάνει επιλογές σχετικά με τις σπουδές του ή την προσωπική του ζωή.
Είναι ο τύπος του εφήβου που συμβουλεύεται τη μαμά για την επιλογή των φίλων και ζητάει από τον πατέρα τη γνώμη του για την καριέρα του.
Θα χρειαστεί ίσως ακόμα και να τον σπρώξετε για να επιλέξει. Από τη στιγμή όμως που θα πάρει τις αποφάσεις το,υ θα παραμείνει σταθερός στις απόψεις του και θα κάνει το παν για να κατακτήσει τους στόχους του. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην ακραία ευαισθησία του.
Είναι πολύ πιθανό στο σχολείο ν\’ απομακρυνθεί ξαφνικά από τον καλύτερο του φίλο γιατί απλά τον άκουσε να λέει κάτι που δεν του άρεσε. Μπορεί επίσης να μισήσει έναν καθηγητή ή μια καθηγήτρια που ντύνεται με έναν τρόπο που θεωρεί ….άσχετο.
Αντίθετα μπορεί να ερωτευτεί τη δασκάλα του απλά και μόνο γιατί εκείνη φόρεσε μια μέρα ένα κόσμημα που το βρήκε θαυμάσιο.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Η προτεραιότητά του είναι στην καλλιτεχνία. Μπορεί επίσης να ενδιαφερθεί για τη διακόσμηση, για τη διαφήμιση και για το εμπόριο.
Οι Ζυγοί πετυχαίνουν επίσης στις δημόσιες σχέσεις και τους βρίσκουμε συχνά ως εκπροσώπους Τύπου ή καλλιτεχνικούς πράκτορες.

tlife.gr

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μουσείο Πειραμάτων – Κυριακάτικα εργαστήρια 2024 για μικρούς επιστήμονες

Το Μουσείο Πειραμάτων υποδέχεται το 2024 με τα αγαπημένα κυριακάτικα εργαστήρια των μικρών επιστημόνων! Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι επιστήμες γίνονται παιχνίδι και τα πειράματα φέρνουν...

Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μετά από αναφορά καταναλωτή, διαπιστώθηκε στα Kinder Bueno Eggs...

Mondelez: Ανακαλείται παρτίδα Toblerone

Σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων της σοκολάτας Toblerone 100 γρ. με νουγκά (10%), από μέλι και αμύγδαλα, προχώρησε  η Mondelez Ελλάς, καθώς δεν υπάρχει...

Xριστουγεννιάτικη αγορά Βιβλίου 7-10 Δεκεμβρίου

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ δίνουν γιορτινό «παρών» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου Τίτλοι λογοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους, bazaar...

Santa Claus Kingdom – Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας ανοίγει τις πόρτες του στις 2 Δεκέμβρη

Santa Claus Kingdom - Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας Εσύ ήξερες ότι στο Santa Claus Kingdom, θα βρείς το μεγαλύτερο χωριό του Άγιου Βασίλη;...

Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Οι ευχές για τη γέννηση της κόρης τους

Γονείς για πρώτη φορά έγιναν πριν μια εβδομάδα ακριβώς ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Δανάη Μιχαλάκη. Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί, δύο χρόνια μετά τον...

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιο είναι

Tην ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας. Η παρούσα...

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί νεκρό

Τραγωδία στις Σέρρες με ένα 11χρονο παιδί νεκρό μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12). Μιλώντας...

Τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Γλυκές μπουκιές με άρωμα Χριστουγέννων. Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται...

Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη. Να της ζήσει! – Tι αποκάλυψε ο μαιευτήρας της

Η Μαίρη Συνατσάκη γέννησε πριν από λίγες ώρες, καρπός του έρωτά της με τον Ίαν Στρατή. “Είναι ψύχραιμη και συγκινημένη και ήδη έχει αρχίσει να...
Error decoding the Instagram API json