Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

……Και ο χρόνος μετράει αντίστροφα!

Αντιμετώπισε τα σημάδια της γήρανσης και διατήρησε την επιδερμίδα σου νεανική και λαμπερή.
Μάθε τα μικρά μυστικά ομορφιάς που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την λάμψη σου,σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι.
Γιατι η ομορφιά δεν εχει ηλικία!!!
  •  20 +   Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

    Σε αυτήν την ηλικία η επιδερμίδα είναι λαμπερή και σφριγηλή.Για να διατηρεί ακμαία αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να είσαι προσεκτική όσον αφορά την περιποίησή της αλλά και στην ζωή που κάνεις.Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ,η έλλειψη ύπνου (που οφείλεται κυρίως στα ξενύχτια)καθώς και η κατανάλωση μη ”σωστών” τροφών,είναι μερικοί απο τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη της επιδερμίδας σου στο πέρασμα του χρόνου.

 
Τι πρέπει να κάνεις?
 
-Να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε μια ενυδατική κρέμα προσώπου.
-Να μην αποχωρίζεσαι ποτέ το αντηλιακό σου ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά.
-Να επενδύσεις σε έναν ορό αντιγήρανσης,ο οποίος θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να διατηρεί την σφριγηλότητά της,          ακόμα κι όταν εσυ κοιμάσαι.
-Να καθαρίζεις σωστά και καθημερινά το πρόσωπο σου.
-Να εφαρμόζεις καθε 15μέρες με ενα μήνα  περίπου ενα ελαφρύ peeling προσώπου.
  • 30 +   ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

      
Οι περισσότερες γυναίκες κατά την διάρκεια αυτής της δεκαετίας ξεχνούν τα πολλά ξενύχτια….που λέγαμε νωρίτερα και αφοσιώνονται στην οικογένεια ή στην καριέρα τους.Όσο αυξημένες λοιπόν είναι οι υποχρεώσεις στην ζωή σου άλλο τόσο είναι και απέναντι στην επιδερμίδα σου,αφού έχουν ξεκινήσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κούρασης και οι λεπτές γραμμές γύρω απο τα μάτια,αφού τα επίπεδα ενυδάτωσης έχουν αρχίσει να πέφτουν.Επιπλέον ο οργανισμός αρχίζει να παρουσιάζει έλλειψη σε πολλές βιταμίνες,οι οποίες είναι πολύτιμες για την υγεία και για την λάμψη του δέρματος.

 
Τι πρέπει να κάνεις?
 
-Να μειώσεις τα σημάδια που εχει αφήσει η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο στο δέρμα σου με την βοήθεια μιας εξειδικευμένης κρέμας ή ορού,η οποία θα βοηθήσει το δέρμα σου να αποκτήσει την χαμένη λάμψη του και τον ομοιόμορφο τόνο που είχε.
-Να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου τα πολύτιμα συστατικά μιας ενυδατικής ή λευκαντικής ή αναζωογονητικής μάσκας ομορφιάς.
-Να μην βγείς ποτέ ξανά στον ήλιο ‘εκτεθειμένη’ και να χρησιμοποιείς πάντα αντηλιακή κρέμα.
-Να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα την κρέμα νυκτός.
-Να μην διστάσεις να δοκιμάσεις ενα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά που χαρίζουν προστασία στον οργανισμό.
-Να εφαρμόζεις κάθε 15 μέρες περίπου ενα peeling προσώπου.
  • 40 +   ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Στις αρχές αυτής της δεκαετίας το δέρμα αρχίζει να γίνεται πιο λεπτό ενώ παρουσιάζει απώλεια όγκου στα ζυγωματικά.Το δέρμα χάνει την λάμψη του,τα χείλη γίνονται πιο λεπτά,χάνουν το φυσικό τους χρώμα ,ενώ τα σπασμένα αγγεία γίνονται πιο έντονα με αποτέλεσμα οι μαύροι κύκλοι να φαίνονται πιο έντονοι.Σε αυτή την ηλικία επίσης ο ρυθμός ανάπλασης των κυττάρων γίνεται με πιο αργό ρυθμό κι έτσι τα νεκρά κύτταρα παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος περισσότερο.Ήρθε η ωρα για να εμπιστευτείς τα ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά που θα ενδυναμώσουν τον συνδετικό ιστό και θα ενισχύσουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

 
Τι πρέπει να κάνεις?
 
-Να μην ξεχνάς οπωσδήποτε κάθε 10 μέρες να κάνεις απολέπιση με ενα προϊόν το οποίο,θα καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και θα λειαίνει το ανάγλυφο της επιδερμίδας χωρίς να το ξηραίνει.
-Να καθαρίζεις το πρόσωπο σου με προϊόντα που παράλληλα ενυδατώνουν την επιδερμίδα.
-Να εφαρμόζεις τις κρέμες προσώπου ή τον ορό ( serum ) και να μην ξεχνάς ποτέ την περιοχή του λαιμού σου.
-Να βάζεις πάντα κρέμα νυκτός με αντιρυτιδική δράση.
-Το Έλαιο ARGAN,που είναι ιδιαίτερα θρεπτικό,χαριζει ελαστικότητα και λάμψη.
-Να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κρέμα ματιών που θα μειώσει τα σημάδια γήρανσης,τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.
-Η αντιγήρανση ξεκινάει απο τα έσω,για αυτό μπορείς να δοκιμάσεις ενα συμπλήρωμα διατροφής για υγιή δέρμα,νύχια και μαλλιά. 
 
  • 50 + …. ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΟΡΦΑ

 

      Αν έχει προηγηθεί σωστή πρόληψη και περιποίηση,τα πράγματα θα είναι πολύ εύκολα. Άν πάλι εχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο,τότε στο πρόσωπο σου θα υπάρχουν πολλά σημάδια γήρανσης που δύσκολα μειώνονται.Το σίγουρο πάντως είναι οτι το δέρμα σε αυτήν την δεκαετία είναι πολύ πιο ξηρό,η ελαστικότητα είναι ελάχιστη,τα σημάδια χαλάρωσης είναι πιο εμφανή,λόγω της μείωσης της αναπλαστικής ιδιότητας των κυττάρων.Μην ξεχνάμε και τις ορμονικές διαταραχές που φέρνει η εμμηνόπαυση.
 
Τι πρέπει να κάνεις?
 
-Να δώσεις μεγάλη προσοχή στην σύσφιξη του προσώπου σου επιλέγοντας προϊόντα που βοηθούν στην ανόρθωση του ”οβάλ” του προσώπου, θρέφουν σε βάθος και προάγουν την κυτταρική ανανέωση.
-Να χρησιμοποιήσεις προϊόντα εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά,ενεργοποιητές κολλαγόνου και ελαστίνης.
-Να θυμάσαι οτι η κρέμα προσώπου και μια κρέμα ματιών είναι πλέον αναγκαία.
-Να μην ξεχνάς τον καθαρισμό,την ενυδάτωση και την σύσφιξη της ευαίσθητης περιοχής του λαιμού.
-Να φροντίσεις ώστε η τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις να περιέχουν ρετινόλη,οξέα,πολυβιταμίνες που καταπολεμούν την χαλάρωση και παρέχουν και προστασία ενάντια στις κηλίδες.
-Να τρέφεσαι σωστά,μειώνοντας τις θερμίδες και τα λιπαρά απο την διατροφή σου,να ελαττώσεις το κάπνισμα εαν δεν μπορείς να το κόψεις τελείως.
 
                                            ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ……..
 
                                             ………ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΕΣ ΔΕΡΜΑ!!!
 
Σοφία Λαγούδη Μάρα
Αισθητική-Μακιγιάζ  
Βρείτε τη Σοφία στο site της www.sofialagoudi.nufikomakigiaz.gr αλλά και στη σελίδα της στο facebook εδώ

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μουσείο Πειραμάτων – Κυριακάτικα εργαστήρια 2024 για μικρούς επιστήμονες

Το Μουσείο Πειραμάτων υποδέχεται το 2024 με τα αγαπημένα κυριακάτικα εργαστήρια των μικρών επιστημόνων! Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι επιστήμες γίνονται παιχνίδι και τα πειράματα φέρνουν...

Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μετά από αναφορά καταναλωτή, διαπιστώθηκε στα Kinder Bueno Eggs...

Mondelez: Ανακαλείται παρτίδα Toblerone

Σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων της σοκολάτας Toblerone 100 γρ. με νουγκά (10%), από μέλι και αμύγδαλα, προχώρησε  η Mondelez Ελλάς, καθώς δεν υπάρχει...

Xριστουγεννιάτικη αγορά Βιβλίου 7-10 Δεκεμβρίου

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ δίνουν γιορτινό «παρών» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου Τίτλοι λογοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους, bazaar...

Santa Claus Kingdom – Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας ανοίγει τις πόρτες του στις 2 Δεκέμβρη

Santa Claus Kingdom - Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας Εσύ ήξερες ότι στο Santa Claus Kingdom, θα βρείς το μεγαλύτερο χωριό του Άγιου Βασίλη;...

Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Οι ευχές για τη γέννηση της κόρης τους

Γονείς για πρώτη φορά έγιναν πριν μια εβδομάδα ακριβώς ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Δανάη Μιχαλάκη. Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί, δύο χρόνια μετά τον...

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιο είναι

Tην ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας. Η παρούσα...

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί νεκρό

Τραγωδία στις Σέρρες με ένα 11χρονο παιδί νεκρό μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12). Μιλώντας...

Τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Γλυκές μπουκιές με άρωμα Χριστουγέννων. Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται...

Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη. Να της ζήσει! – Tι αποκάλυψε ο μαιευτήρας της

Η Μαίρη Συνατσάκη γέννησε πριν από λίγες ώρες, καρπός του έρωτά της με τον Ίαν Στρατή. “Είναι ψύχραιμη και συγκινημένη και ήδη έχει αρχίσει να...
Error decoding the Instagram API json