New

Τυροπιτάκια της Ζωής!

0

DSCI0396

Υλικά:
Για τη ζύμη:

  • περίπου μισό κιλό αλεύρι βιολογικό (αν θέλετε, αλλιώς απλό)
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ λάδι
  • 1 αβγό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση:

  • φέτα
  • 1 ασπράδι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα
  • λίγο γάλα (προαιρετικά)

Για το τέλος:

  • ¾ Βιτάμ
  • 1 κρόκο αβγού

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το αβγό και το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τόσο αλεύρι, ώστε η ζύμη μας να μην είναι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια. ΔΕΝ αφήνουμε να φουσκώσει αλλά συνεχίζουμε αμέσως.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε πέντε μέρη και ανοίγουμε το κάθε ένα χωριστά σε στρογγυλό σχήμα. Στη συνέχεια το μοιράζουμε σε οκτώ τριγωνάκια και βάζουμε τη γέμιση στην εξωτερική πλευρά.
  • Για να φτιάξουμε τη γέμιση, έχουμε ανακατέψει τη φέτα με τα μπαχαρικά και το ασπράδι του αυγού. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα, για να γίνει πιο αφράτη.
  • Τυλίγουμε προσεκτικά για να μην ξεχειλίσει η γέμιση και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί, που έχουμε προηγουμένως αλείψει με βιτάμ, με τη «μύτη» προς τα κάτω.
  • Αφού τοποθετήσουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού και προσθέτουμε το βιτάμ που έχει περισσέψει από το άλειμμα του ταψιού σε κομματάκια πάνω στα τυροπιτάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Μπορείτε να γεμίσετε τα τυροπιτάκια με άλλα τυριά ή με λουκανικάκια.
Καλή επιτυχία!!

Comments

comments

About author

No comments