Τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου διαίτης με 4 υλικά

0

Συντακτ_150105211028
Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες φούρνου διαίτης, τραγανές και πικάντικες με 4 μόνο υλικά!!!

Υλικά
•1.200 γρ. πατάτες baby
•3 κ.σ. ελαιόλαδο
•2 κ.γ. αλάτι χονδρό
•1 κ.γ. κύμινο
Εκτέλεση…
[sc:readmore]
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2.Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζετε με τη φλούδα σε κατσαρόλα και τις καλύπτετε με άφθονο κρύο νερό. Τις βράζετε για 15 λεπτά από την ώρα που έλθουν σε βρασμό, τις κατεβάζετε από τη φωτιά και τις στραγγίζετε καλά.
3.Αλείφετε με το 1 κ.σ. λάδι ένα ταψί, προσθέτετε τις στραγγισμένες πατάτες, τις πιέζετε ελαφρά με την ανάποδη ενός κουταλιού, απλώς να “σκάσει” ελαφρά η φλούδα. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, τις ανακατεύετε με τα χέρια να αλειφτούν καλά με το λάδι και τις πασπαλίζετε με το χονδρό αλάτι και το κύμινο.
4.Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Τις γυρίζετε να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά, τις ξαναβάζετε στο φούρνο και τις ψήνετε για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις σερβίρετε αμέσως. Προαιρετικά πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σε περίπτωση που έχετε μεγάλες πατάτες κόψτε τες, με τη φλούδα στα 4 και ακολουθείστε την ίδια διαδικασία.
sintayes.gr
[sc:telos]

Comments

comments

About author

No comments