New

Σοκολατένια Cupcakes!

0

Η αγαπημένη μου Λένα απο το Lena’s Cakes μου έστειλε αυτά τα καταπληκτικά cupcake toppers εδώ στο Τορόντο που μένω. Έφτιαξα σοκολατένια cupcakes και όλα τα μικρά ξετρελάθηκαν!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[wp_ad_camp_4]

Υλικά (για 24 cupcakes)

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανίλιες σκόνη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κ 2/3 της κούπας γάλα

½ κούπα κουβερτούρα σε κομμάτια
Σοκολατένια Βουτυρόκρεμα ( για μια τούρτα ή 24 cupcakes)
1 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 κούπες άχνη ζάχαρη
70 ml κρύα κρέμα γάλακτος  35%
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

5 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε κούπα κούπα την ζάχαρη. Χτυπάμε καλά να έχουμε  ένα αφράτο μείγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά πριν από κάθε αυγό. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας, την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Μετράμε το γάλα σε ενα μπρίκι.
Ξεκινάμε και ρίχνουμε λίγο απο το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μισό γάλα, προσθέτουμε κ άλλο λίγο αλέυρι και πάλι γάλα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Βάζουμε τα ειδικά χαρτπάκια στην φόρμα για μάφινς και βάζουμε ποσότητα να καλύψει τα 2/3 της χωρητικότητας της κάθε θήκης. Το μείγμα θα βγάλει δυο φόρμες.
Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στην φόρμα και στην συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Αφου κρυώσουν διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου 24 ώρες και εντός ψυγείου 3 – 5 μέρες.

Σοκολατένια Βουτυρόκρεμα
Σε ενα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο για 3-5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη την φορά, εναλλακτικά με κουταλιές απο το κοσκινισμένο κακάο ανακατεύοντας καλά σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή βουτυρόκρεμα.
Γεμίζουμε ενα κορνέ και στολίζουμε τα κρύα cupcakes μας.
Τα cupcakes με την βουτυρόκρεμα μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μια μέρα αλλά βγάλτε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Eri Chatzifotiou Argyropoulos

Comments

comments

About author

No comments