Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Πώς να οργανώσετε τον τέλειο γάμο!

Η πρόταση γάμου είναι αναμφίβολα μια σημαντική στιγμή στη ζωή μας. Μετά την πρόταση τα πρώτα συναισθήματα χαράς και ανυπομονησίας σίγουρα διακατέχουν και τους δυο, οπως θα έπρεπε άλλωστε αφου συναντήσατε τον άνθρωπο των ονείρων σας και αποφασίσατε να μοιραστείτε το υπόλοιπο της ζωής σας. Ο αρραβώνας είθισται να είναι το πρώτο βήμα πριν την μεγάλη στιγμή του μυστηρίου για την κοινή πορεία με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει για ταίρι, ο γάμος είναι η επίσημη γιορτή της επισφράγισης του έρωτά σας, της επισημοποίησης και τώρα θα πρέπει να την οργανώσετε.
Ισως νιώσετε λίγο μπερδεμένη γιατι η οργάνωση μιας τελετής και δεξίωσης είναι μια μεγάλη επιχείρηση.
Θα υπάρξουν ερωτήσεις σχετικά με τα πάντα, απο την εποχή που θα επιθυμούσατε να τελεστεί το μυστήριο, το στυλ που θα θέλατε να έχει, τη λίστα των καλεσμένων μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για το είδος της δεξίωσης, του μπουφέ,  της μουσικής.
Όλα αυτά ακούγονται αγχωτικά όμως είναι στο χέρι σας να επιτύχετε ενα αποτέλεσμα επαγγελματικής διοργάνωσης, ξεκινόντας με την σωστη οργάνωση και διαχείριση απο νωρίς και εδω είναι που αυτο το άρθρο ερχεται να σας φανεί χρήσιμο!

1. Προϋπολογισμός και Χρονοδιάγραμμα

Αρχικά θα πρέπει απο κοινού να αποφασίσετε το ποσό που θα θέλατε να διαθέσετε, αυτό είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να εμμείνετε σε αυτο.
Καθορίστε μια λίστα προτεραιοτήτων, μερικές φορές θα είναι πραγματικά δύσκολο να αποφασίστε, κάντε μια σιωπηλή ερώτηση για το αν πραγματικά αξίζει και για τους δυό σας να δαπανήσετε μέρος του προυπολογισμού σας για την συγκεκριμένη επιλογή, το να χρειαστούν πέντε χρόνια για να ξεπληρωθεί η δεξίωση δεν αποτελεί την πιο σωστή απόφαση δεδομένου οτι πολλά ζευγάρια έχουν σκοπό να προβούν σε πιο σημαντικές επενδύσεις στην κοινή τους πορεία.

2. Καθορισμός ημερομηνίας

Προσδιορίστε την ημερομηνία. Υπάρχουν αρκετά σημαντικά που θα πρέπει να εξετάσετε πριν επιλέξετε την ημερομηνία. φτιάξτε μια λίστα με ημερομηνίες που είναι πιθανές, ίσως να θέλατε να συμπεριλάβεται και τους γονείς σας σε αυτη την διαδικασία ειδικά αν ζούν εκτος πόλης.
– Ο μηνας του μέλιτος, για παράδειγμα αν αγαπάτε τον ήλιο μην επιλέξετε ενα χειμερινό γάμο.
 Εργασία, θα πρέπει να κανονιστούν οι άδειες ωστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο χώρο εργασίας καλό θα είναι να ενημερώσετε εγκαιρα τον εργοδότη σας.
– Διακοπές και οικογενειακές στιγμές, αρκετά ζευγάρια επιθυμούν να γιορτάσουν με τριήμερο γλέντι την σημαντική αυτη στιγμή,
αν λοιπόν είστε αυτο το είδος ζευγαριού ειναι σωστό να ενημερώστε τουλάχιστον 8 εβδομάδες πριν τους καλεσμένους σας ετσι ωστε να κανονίσουν και αυτοι την άδειά τους κα να σας τιμήσουν.
– Εμμηνορροϊκό κύκλο της νύφης, ειναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα οποτε θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’όψιν σας.
– Ημέρα της εβδομάδας, σύνηθες είναι το Σάββατο έτσι οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να διασκεδάσουν άνετα και εάν ο γάμος τελεστεί εκτός θα είναι πιο εύκολο να διανυκτερεύσουν.

3. Έκδοση άδειας γάμου.

Για την εκκλησία:

 1. Πιστοποιητικό γεννήσεως και για τους δυο
 2. Παράβολο χαρτοσήμου 15 ευρώ από Δ.Ο.Υ
 3. Δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου
 4. Πιστοποιητικό αγαμίας που χορηγείται από τον ιερέα της ενορίας που ανήκετε. Το επικυρώνετε στην Αρχιεπισκοπή όπου ανήκετε και το καταθέτετε στην εκκλησία όπου θα τελεστεί το μυστήριο για να βγουν οι άδειες.
 5. Εάν έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος προσκομίζετε την ληξιαρχική πράξη πολιτικού γάμου

Σε περίπτωση που ένας από τους δυο μελλόνυμφους δεν τελεί για πρώτη φορά γάμο χρειάζονται επιπλέον

 1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου ή διαζυγίου
 2. Βεβαίωση από την μητρόπολη που να αναφέρεται ο βαθμός του τελευταίου γάμου

Για το δημαρχείο:

 1. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και για τους δυο
 2. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και των δυο
 3. Δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σε ημερήσια εφημερίδα
 4. Παράβολο χαρτοσήμου 15 ευρώ από Δ.Ο.Υ
 5. δήλωση του νόμου 1599/86 με σχετικό κείμενο για το ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα γάμου
 6. Αίτηση από το Δήμο για έκδοση άδειας γάμου
 7. Απόδειξη από Δ.Ε.Η ή Ο.Τ.Ε ή ΕΥΑΘ ή εκκαθαριστικό της εφορίας
 8. Δυο μάρτυρες με της αστυνομικές ταυτότητες

Σε περίπτωση που ένας από τους δυο μελλόνυμφους δεν τελεί για πρώτη φορά γάμο χρειάζονται επιπλέον

 1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου ή διαζυγίου

Μπορείτε να κάνετε την αναγγελία γάμου πλέον και μέσω internet σε οποιαδήποτε εφημερίδα θέλετε.
Σε αυτή η σελίδα: http://www.publees.com/

4. Θεματικός Γάμος

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, αλλά μια επιτυχημένη εκδήλωση τείνει να έχει μια σταθερή αίσθηση σε όλα.
Επιλέξτε ένα θέμα που είναι εύκολο να σχεδιάστει και να διακοσμήθει. Τα πάντα θα πρέπει να είναι συνεπής με το θέμα.
Επισκεφθείτε διάφορους χώρους ωστε να έχετε μια εικόνα και να καταλήξετε στον καταλληλότερο, ισως να θέλετε να βγάλετε κάποιες φωτογραφίες του χώρου η να πάρετε κάποια μέτρα ωστε να μελετήσετε την διαμόρφωση και την διακόσμηση.
Καθώς τα λουλούδια είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης κάντε μια έρευνα για το ποια λουλούδια είναι την εποχή που έχετε επιλέξει να τελεστεί ο γάμος, δεν θα θέλατε να επιβαρυνθείτε με επιπλέον κόστος για την εισαγωγή τους. Οριστικοποιήστε την παραγγελία σας περίπου 4 μήνες πρίν.
Ταιριάξτε τα διακοσμητικά στο χρωματικό θέμα για την καλύτερη συνολική εμφάνιση.

collage
5. Προσκλητήρια Γάμου και μπομπονιέρες

Ξεκινήστε την έρευνα δεκα μήνες πρίν και προβείτε στην παραγγελία έξι μήνες πριν.
Αφήστε αρκετό χρόνο, αν θέλετε να κάνετε το δικό σας προσκλητήριο και να προσέχετε πάντα τά δείγματα προς αποφυγή ορθογραφικού λάθους.
Η επιλογή μπομπονιέρας θα πρέπει να ταιριάζει είτε χρωματικά είτε θεματικά με την όλη ιδέα.  Σύμφωνα με την παράδοση κάθε μπομπονιέρα θα πρέπει να έχει  μονό αριθμό κουφέτων ο οποίος συμβολίζει το αδιαίρετο του ζευγαριού. Τα κουφέτα συμβολίζουν την υγεία, την αφθονία, τη μακροζωία, την ευτυχία και τη γονιμότητα. Εκτός από τον αριθμό στη μπομπονιέρα που είναι συμβολικός, το λευκό τους χρώμα συμβολίζει τις ευτυχισμένες μέρες που αναμένεται να ζήσει το ζευγάρι, η γλυκιά γεύση τη γλυκιά ζωή που τους περιμένει και τέλος το αμύγδαλο συμβολίζει τη γονιμότητα. Παραδόσεις που υπάρχουν και κρατάμε εδώ και πολλά χρόνια.

handmadebymamywed
6 Νυφικό και Γαμπριάτικο κοστούμι

Θα πρέπει να ξεκινήσετε την έρευνα για το νυφικό σας περίπου εννέα μήνες πρίν ειδικά αν έχετε σκοπό να μεταποιήσετε κάποιο vintage κομμάτι η να κάνετε μια αγορά κατα την περίοδο εκπτώσεων.Εναλλακτικά, μπορείτε να ράψετε το δικό σας ή να αποστασιοποιηθείτε από τα παραδοσιακά νυφικά και να αγοράσετε ένα φόρεμα που απλά αγαπήσατε και μπορείτε να φορέσετε και πάλι μετά το γάμο.Δεν χρειάζεται να κολλήσετε με την παράδοση και να ξοδέψετε μια περιουσία για κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά. Μια καλή συμβουλή είναι πρίν ξεκινήσετε για την εύρεση του ιδανικού νυφικού να τσεκάρετε στην ντουλάπα σας τα κομμάτια εκείνα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και άνετα ωστε να μην επιλέξετε κάποιο στυλ που δεν θα είναι ο εαυτός σας.  Και μην ξεχνάτε τα παπούτσια – απόψηλοτάκουνες γόβες  μέχρι  σαγιονάρες με διαμάντι θα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με το υφος του νυφικού σας αλλα και να είναι άνετα, μην ξεχνάτε θα περάσετε ώρες επάνω σε αυτά! 
Φυσικά για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση την ημέρα του γάμου σας χρειάζεστε το μακιγιάζ γάμου, οι τελευταίες αυτές πινελιές στην εμφάνισή σας θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε και να νιώσετε μοναδική!
Όπως και με τη σύγχρονη νύφη, η σύγχρονος γαμπρός δεν είναι υποχρεωμένος να φορέσει ένα παραδοσιακό μαύρο σμόκιν. Ενα κομψό κοστούμι και μια γραβάτα είναι πλέον δημοφιλής, και η επιλογή αυτή επιτρέπει τον γαμπρό να φορέσει το κοστούμι και σε άλλες ειδικές περιπτώσεις.
Η επιλογή του γαμπριάτικου κοστούμιου μπορεί να γίνει και ένα μήνα πρίν.

musicfoto

7. Βρείτε Μουσική και φωτογράφο 

Λίγους μήνες πρίν αφιερώστε χρόνο για να βρείτε τους κατάλληλους επαγγελματίες.
Η μουσική και τα λουλούδια παίζουν σημαντικό ρόλο για τον καθορισμό της διάθεσης για το γάμο σας.
Και τα δύο χρησιμεύουν για να εκφράσουν το ύφος του ζευγαριού. Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξετε, αν καταλήξετε σε dj η σε συγκρότημα αλλα αφιερώστε χρόνο για να βρείτε τη μουσική που σημαίνει κάτι για τους δυο σας  ή τουλάχιστον τη μουσική που και οι δύο θα απολαύσετε.
Οι φωτογραφίες του γάμου διατηρούν πάντα το μεγαλείο και τη μαγεία της ημέρας του γάμου σας. Το βίντεο του γάμου σας, από την άλλη πλευρά, τείνει να συλλάβει αυτές τις πολύτιμες και συχνάαυθόρμητες στιγμές που αψηφούν τους περιορισμούς της φωτογραφίας.
Αφιερώστε χρόνο για την εύρεση φωτογράφου. Θυμηθείτε είναι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την καταγραφή των πολύτιμων αναμνήσεων σας και εξετάστε τη χημεία σας με κάθε φωτογράφο που θα επιλέξετε να πάρετε συνέντευξη.
– Ζητήστε συστάσεις από φίλους που έχουν παντρευτεί πρόσφατα ποιον θα σύστηναν και μελετήστε τα δικά τους άλμπουμ.
– Ζητήστε να δείτε τα χαρτοφυλάκια στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα για τις ικανότητες και το στυλ τους, το χαρτοφυλάκιο του φωτογράφου είναι η καλύτερη σύστασή του.

8. Δεξίωση Γάμου

Όπως και η τελετή, η δεξίωση θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το συνολικό ύφος του γάμου. Για να γιορτάσετε το γάμο σας θα προσκαλέσετε τους αγαπημένους σας ανθρώπους στη δεξίωση του γάμου η οποία θα γίνει σε χώρο που έχετε επιλέξει προσεκτικά.
Επιμεληθείτε προσωπικώς το μενού του γάμου. Επιλέξτε τι είδος μενού θα θέλατε να υπάρχει στο γάμο σας και φροντίστε για μια ακόμα εναλλακτική στο μενού.
Η γαμήλια τούρτα θα πρέπει να είναι ένα έργο δημιουργικής τέχνης, καθώς και ένα νόστιμο επιδόρπιο. Πολλοί χώροι δεξίωσης περιλαμβάνουν την γαμήλια τούρτα με τα πακέτα γάμου τους, αλλά μπορεί να προτιμάτε να επιλέξετε ένα ζαχαροπλαστείο για τη δική σας. Διαλέξτε την γαμήλια τούρτα να ταιριάζει με το θέμα σας. Επισκεφτείτε λίγο καιρό πρίν το Ζαχαροπλαστείο που έχετ επιλέξει για να επιβεβαιώσετε ότι όλα είναι εντάξει. Προτιμήστε να παραδόσουν την τούρτα κατευθείαν στο χώρο δεξίωσης.

9. Μήνας του μέλιτος

Είτε προσλάβετε σύμβουλο για να φροντίσει κάθε λεπτομέρεια του γάμου σας είτε χειριστείτε όλες τις λεπτομέρειες μόνοι σας, εσείς οι δύο θα χρειαστείτε το μήνα του μέλιτος για να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε απο την όλη διαδικασία.
Η καλύτερη στιγμή για να κανονίσετε το ταξιδι του μέλιτος είναι από την αρχή της διαδικασίας για την οργάνωση του γάμου σας, ο προορισμός θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση της επιλογής ημερομηνίας.

Όποιος έχει σχεδιάσει έναν γάμο, θα μπορούσε πιθανότατα να πει ότι δεν φανταζόταν τόσες πολλές λεπτομέρειες, τις οποίες έπρεπε να αναλάβει. Αν όμως εμμείνετε στον προγραμματισμό σας τότε όλα θα είναι παιχνιδάκι και οι προσωπικές σας πινελιές είναι που αξίζουν πραγματικά και κάνουν τον γάμο σας θεαματικό.
Η ώρα η καλή.

Βρείτε τη Βενετία και τις μοναδικές της δημιουργίες στο site της Handmadebymamy.gr  & στη σελίδα της στο facebook  
Handmade by mamy!

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η τελική εισήγηση για τα σχολεία: Ανοιχτά Γυμνάσια παντού, κλειστά Λύκεια στις κόκκινες περιοχές

Η εισήγηση των ειδικών είναι να γίνονται τα ψώνια με ραντεβού. Η τελική εισήγηση για τα σχολεία είναι ανοιχτά Γυμνάσια παντού, κλειστά Λύκεια στις κόκκινες περιοχές. Σε...

Σχολεία: Aπό 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Οι καθηγητές ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για την επιστροφή στα σχολεία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές Στην επίσπευση επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων προχωρά η...

Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών

Όλα μπορούν να ανατραπούν μέσα σε μια στιγμή! Όμως η δύναμη της συνεργασίας μπορεί να κάνει θαύματα!  Ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο… Φανταστικοχώρι με Τα Φανταστικά...

Xριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά.Diy

Χριστούγεννα! Η πιο αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων. Τα φετινά «περίεργα» και διαφορετικά Χριστούγεννα θα είναι ακόμα φωτεινότερα για τις ζωές όλων μας, αφού...

Κεραμέως: “Η τηλεκπαίδευση διεξάγεται καθημερινά με περισσότερες από 6 εκ. συμμετοχές μαθητών”

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτησή της στο Facebook ενημερώνει για την πορεία του εγχειρήματος της καθολικής τηλεκπαίδευσης που καθημερινά υλοποιείται τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και...

Έκκληση: Ο 4,5 ετών Μανώλης διαγνώστηκε με σάρκωμα ewing και πρέπει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει ο Οργανισμός Μικρός Πρίγκιπας για τον 4,5 ετών Μανώλη Καλομοίρη από το Ηράκλειο Κρήτης που διαγνώστηκε με σάρκωμα EWING αριστερού μηριαίου οστού. Χημειοθεραπευτικά αντιμετωπίζεται...

«Σε εκείνο το δωμάτιο του ογκολογικού νοσοκομείου, η τύχη μου χαμογέλασε ξανά» Μελίνα, 17, παιδί ευχής

“Είμαι η Μελίνα και η ζωή μου μπήκε σε παύση στην Γ’ Γυμνασίου. Πριν 3 χρόνια, μέσα σε λίγα λεπτά, η ζωή μου άλλαξε. Η παύση...

Κορονοϊός & σχολεία: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα

H γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» για τις αποφάσεις του ανοίγματος ή όχι των σχολείων, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ κι εβδομάδες στο πλαίσιο των...

Σχολεία. Κεραμέως. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας Σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα...

Νοσοκομείο Παίδων: Διασωληνώθηκε 1 έτους παιδάκι με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι

Ώρες αγωνίας για ένα παιδάκι μόλις ενός έτους που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Λαμία στο Νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο...