Πεντανόστιμα ρολάκια κανέλας!

0

499838-large

Bρήκαμε μία εύκολη συνταγή για ένα τέλειο πρωινό! Mπορείτε να αντισταθείτε?

Εμείς όχι!

Υλικά:..

[sc:readmore]

Για την ζύμη
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
25γρ μαγιά
250γρ γάλα χλιαρό
75γρ μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση
4 κ.γ κανέλα
50γρ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 κούπα ζάχαρη
αυγό για το άλλειμα
Ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την μαργαρίνη,την ανακατεύουμε με το γάλα και μέσα διαλύουμε την μαγιά

Προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι και ανακατέυουμε

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα χέρια

Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά

Σε αλευρωμένη επιφάνεια,με την βοήθεια πλάστη,ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα μαζί τα υλικά της γέμισης και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο

τυλίγουμε σε ένα σφικτό ρολό και με κοφτερό μαχάιρι κόβουμε σε φέτες

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που εχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα,τα αλλέιφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη

Τα αφείνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 30 λεπτά

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά

olgascuisine.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:

Mήλο-Κανελλο-ρολάκια!

[sc:telos]

Comments

comments

About author

No comments