Όλη η αλήθεια για τις τροφές που καταναλώνουμε!!

0
Ένα πολύ ωραίο άρθρο που αφορά την σωστή διατροφή και θεραπεία,ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο κ.Πλήκα Χρήστο.

 Οι επιστήμονες έχουν αναλύσει το ανθρωπινό σώμα και διαπίστωσαν ότι αποτελείται από εξήντα ή και περισσότερα στοιχεία.Όποιος και αν είναι ο αριθμός, τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων, των αδένων και των οργάνων. Αν κάποιο άπαυτα τα στοιχεία λείπει από τον οργανισμό, εμφανίζονται προβλήματα. Το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα η τον επόμενο μήνα, αλλά όταν υπάρχει μια ανεπάρκεια, αργά η γρήγορα θα δημιουργήσει διαταραχές. Και αν κάποια από αυτά τα στοιχεία λείπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά θα αρχίσουμε και πάλι να τα λαμβάνουμε, ο οργανισμός μας θα πρέπει να μάθει πως να τα αφομοιώνει.
Η σημερινή διατροφή του ανθρώπου είναι τελείως λανθασμένη. 
Φταίει η μη ενημέρωση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι διαφημίσεις και ότι πολλοί πιστεύουν πως οι γονείς τους τους έμαθαν να τρώνε σωστά.
Οι τροφές των σουτέρ μάρκετ κατά 90% είναι “νεκρές” τροφές και λέγονται έτσι επειδή περιέχουν ελάχιστα θρεπτικά συστατικά η και καθόλου.
Οι βασικές μας τροφές είναι νεκρές όπως: 
ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΛΕΥΡΙ και τα παράγωγα του,
Η ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ και οι τροφές που την περιέχουν,
ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΛΑΤΙ,
ΤΟ ΓΑΛΑ.
Το λευκό αλευρι περιεχει ελάχιστα θρεπτικά συστατικά, γιατι με την αλεση του σιταριου αφαιρειται το περιβλημα των κοκκων σιταριου, δηλαδη το πιτουρο στο οποιο βρισκονται τα θρεπτικα στοιχεια, το σμιγδαλι. Και οσο περισσοτερο κοσκινιζεται το αλευρι στο τελος μενει το αμυλο, δηλαδη το αχρηστο λευκο μερος του σιταριου.
Δηλαδη το πιτουρο παει στα ζωα και αυτα ζουν μια χαρα, το αχρηστο αμυλο παει στους ανθρωπους και αυτοι υποφερουν απο παθησεις.
Το λευκο ψωμι που παρασκευαζεται απο αυτο το αλευρι περιεχει διαφορα βελτειωτικα και λευκο χρωμα για να ειναι πιο ελκυστικο για το αγοραστικο κοινο. Συντελει σε πολλες παθησεις οπως η δυσκοιλιοτητα (η μητερα των παθησεων), διαβητης, πιεση, πονοκεφαλοι κλπ.
Η λευκη ζαχαρη ειναι κατα 95% χημικο προιον. Τη προσθετουν σε διαφορα παρασκευασματα σαν συντηρητικο οπως κονσερβες, γιατι ακομα και τα βλαβερα μικροβια την αποφευγουν. Ειναι εμπλουτισμενη με διαφορες χημικες ουσιες και να ειναι πιο ομορφη την βαφουν και αυτην με λευκο χρωμα, γιαυτο εχει τοσο λευκο χρωμα. Ονομαζεται και “γλυκος” φωνιας, σκοτωνει σιγα-σιγα.
Αντι για λευκη ζαχαρη χρησιμοποιουμε ακατεργαστη ζαχαρη η μελι απο παραγωγο (το μελι του σουπερ μαρκετ ειναι απο γλυκοζη).
Το αλατι – το επιτραπεζιο λευκο αλατι ειναι και αυτο χημικο προιον. Οταν παρασκευαζεται περνα απο υψηλες θερμοκρασιες (80 βαθμους κελσιου) για να γινουν οι κοκκοι του αλατιου πιο δυνατοι, και μετα γινεται επικαληψη με χημικες ουσιες και το αλατι γινεται σπιρωτο. Του προσθετουν και λευκο χρωμα. Και ετσι το κλασικο επιτραπεζιο αλατι αποτελειται απο ανοργανα μη διαλυτεα στοιχεια.
Το αλατι ειναι απαραιτητο για τον οργανισμο μας. Ειναι ο καταλυτης μας. Χωρις αλατι δεν μπορει να λειτουργησει το στομαχι, ειναι αδυνατον να παραγει χωνευτικα υγρα. Καθε κυτταρο μας πρεπει να ξεπλενεται με αλατονερο, αλλιως θα καταστραφει. Ομως το αλατι πρεπει να διαλυεται στο νερο. Το κλασικο επιτραπεζιο αλατι του εμποριου ΔΕΝ διαλυεται στο νερο και γιαυτο συντελει σε πολλες παθησεις.
Αντι για λευκο αλατι χρησιμοποιουμε φυσικο αλατι που πουλιεται σε καταστημα βιολογικων τροφων.
Το γαλα: καποτε ηταν σπουδαια τροφη. Στη σημερινή εποχη είναι ενα αχρηστο υγρο και ειδικα το αγελαδινο γαλα του εμποριου. Περιεχει μεγαλες ποσοτητες κασεϊνης (η κασεϊνη ειναι δευτερευων παραγωγο του γαλακτος και απο αυτην παραγεται κολλα για ξυλα). Το αγελαδινο γαλα περιεχει πολλη βλεννα και η βλεννα συντελει σε πολλες παθησεις και τον καρκινο. Το βρασμενο γαλα ειναι δυσκολοχωνευτο, γιατι με το βρασιμο καταστρεφονται τα ενζυμα που θα βοηθουσαν στη χωνεψη. Και ετσι η χωνεψη του διαρκει 5 ωρες, ενω το αβραστο γαλα χωνευεται σε μια ωρα.
Οποιος δεν μπορει να κοψει το γαλα, να προτιμησει να το παιρνει απο καταστηματα βιολογικων τροφων.

Προσθετω λιγα απο το βιβλιο του Κ.Μουρουτη “Ολη η αληθεια για το γαλα”:
“Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή», προκειμένου να είναι υγιείς.
Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μία αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3.000 χρόνια, μία αγελάδα μπορούσε να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο. Σήμερα, κατά μέσο όρο μία αγελάδα δίνει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο!
Το γάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.
Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνιτή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.
Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα». Εκτός από ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα; «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν περιέχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση!»
John A. McDougal, MD,
Δημοφιλής ομιλητής, προσωπικότητα της τηλεόρασης, συγγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal
Όταν οι άνθρωποι συνομιλούν με το γιατρό τους, σχετικά με το ενδεχόμενο να εξαιρέσουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή τους, τις περισσότερες φορές, η πρώτη ερώτηση που κάνουν είναι: «Μα γιατρέ μου, τι θα γίνει με τα δόντια και τα οστά μου εάν σταματήσω να πίνω γάλα; Τίποτα! Τίποτα που δεν θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς!
Frank A. Oski MD, πρώην πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής
Του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
Αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς από σας, που είχατε την εντύπωση ότι το γάλα είναι μια ωφέλιμη τροφή, προκειμένου να προληφθεί η οστεοπόρωση. Αλλά οι επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι: «Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα».
Hans Deehl, Dr HSc, Dynamic Living
Ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης έγραψε το βιβλίο «Όλη η αλήθεια για το γάλα», ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του.

Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στο βιβλίο, προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές.”

Οι βασικοί συνδυασμοί τροφων:
Το στομαχι ειναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να χωνεύει τις τροφές στη προκαθορισμένη ωρα και για κάθε είδος τροφής παραγει και διαφορετικα χωνευτικα υγρα. ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΜΙΑΣ!
Όσα περισσότερα είδη τροφής φάμε σ’ενα γεύμα, τοσο περισσοτερο θα κουράσουμε το πεπτικό σύστημα.
Παράδειγμα: αν φάμε πατάτες με κρέας – πρώτα θα χωνευτουν οι πατάτες, και το κρέας θα περιμένει τη σειρά της χώνεψης του. Οι πατάτες χρειάζονται 3 ωρες να χωνευτουν. Στην διάρκεια που θα χωνεύονται οι πατάτες, το κρέας αρχίζει να αποσυντίθεται και παραγει δηλητηριώδεις τοξίνες οι όποιες προξενούν ταραχή στην κοιλιά και σε υπόλοιπα εσωτερικά όργανα, βρωμίζονταν το αίμα.
Πρέπει να τρώμε σιγα-σιγα να μασιέται καλά η τροφη και να ανακατεύεται με το σάλιο γιατι η χωνεψη αρχίζει στο στομα.

Ένα πολύ ωραίο άρθρο που αφορά την σωστή διατροφή και θεραπεία,ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο κ.Πλήκα Χρήστο.
 Αν στη διάρκεια του γεύματος πιούμε και μπόλικο νερο, η χωνεψη παρατείνεται γιατι το νερο αραιώνει τα χωνευτικα υγρα (αν διψασουμε στη διάρκεια του γεύματος, δεν πίνουμε σκέτο νερο αλλα ενα ποτηράκι νερο με μηλοξιδο).
Αν αμέσως μετά του γεύματος φάμε φρούτα σαν επιδόρπιο, είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, τα φρούτα θα προκαλέσουν ζυμώσεις και απο αυτές θα δημιουργηθούν και άλλα δηλητήρια.

Το κρέας ΔΕ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ με τυρί, ψωμι, γαλακτοκομικά προϊόντα, πατάτες, όσπρια κλπ.
ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ μονο με ωμά η βραστά λαχανικά και χόρτα.

Τα φρούτα ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, πλην των εσπεριδοειδών. Τρώμε ενα είδος φρούτου με μιας, και όχι πολλά είδη μαζί. Και μακριά από τα κύρια γεύματα, 1-2 ωρες πριν και 4 ωρες μετά του γεύματος.

Τα λαχανικά ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ – όσα περισσότερα είδη λαχανικών περιεχει η σαλατα, τοσο πιο ωφελιμη θα είναι. Στη σαλατα ρίχνουμε ελαιολαδο, λεμονι η μηλοξιδο. Αλατι δεν ρίχνουμε. Τα λαχανικά δεν συνδυαζονται με φρούτα εκτος απο μερικες εξαιρεσεις οπως: καροτο+μηλο+παντζαρι.

Το νερο – πίνουμε οσο θελουμε αλλά μακριά από τα κύρια γεύματα, μιση ωρα με μια ωρα πριν του γεύματος και 4 ωρες μετά του γεύματος.

-Ψυχική & σωματική υγεία

e-naturetalks.blogspot.gr  

Comments

comments

About author

No comments