Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα τρόφιμα. Tι να προσέχουμε και συμβουλές για το μαγείρεμα,λόγω Κορονοϊού

Κορονοϊός: Σκεπτόμενος την εξάπλωση του κορονοϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας θέλησε να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες, όσον αφορά τα τρόφιμα. Αυτό, διότι συνήθειες της καθημερινότητας (π.χ. μαγείρεμα) έχουν αλλάξει. Μπορεί τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί έως και σήμερα να μην επαρκούν για να αποδείξουν πως τα τρόφιμα είναι υπεύθυνα για τη μετάδοση του ιού. Όμως, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως όλοι οι πολίτες οφείλουν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ως προς τη διαδικασία του μαγειρέματος.

Κορονοϊός – Συμβουλές για την υγεία: Προετοιμασία τροφίμων

– Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού.

– Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού.

– Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.

– Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.

Κορονοϊός – Συμβουλές για την υγεία: Διαδικασία μαγειρέματος

– Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.

– Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του.

– Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,πουλερικά, θαλασσινά).

– Δεν καταναλώνουμε άρρωστα ζώα ή ζώα που έχουν πεθάνει από κάποια ασθένεια.

πηγή

Comments

comments

About author