Μαγειρέματα: #1 Τυρόπιτα στριφτή παραδοσιακή

0
Πρίν λίγες μέρες σας είχα γράψει στην σελίδα μας για το πόσο με ηρεμεί το ζύμωμα!Εκείνο ο πρωί λοιπόν είχα πολλά νεύρα!Πάρα πολλά όμως!Σκέφτηκα λοιπόν οτι θα ήταν καλύτερα να ξεσπάσω ζυμώνοντας παρά να αναλωθώ σε γκρίνιες και τσακωμούς! Το αποτέλεσμα άρεσε πολύ σε όλη την οικογένεια!
Δοκιμάστε την!
Ας πάρουμε λοιπον ένα ένα τα βήματα.

Βήμα 1ο.
Αφόυ έχουμε φτιάξει το ζυμαράκι μας(νερό, λαδάκι,λίγο αλατάκι & αλεύρι),αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο!(Αχ μανούλα μου! Να σαι καλά που με έμαθες να ανοίγω και κανα φύλλο)!!Οσο ανοίγουμε το φύλλο προσέχουμε να προσθέτουμε συνεχώς αλεύρι έτσι ώστε να μην μας κολλήσει και χαλάσει…(οχι τίποτα άλλο αλλα τι θα πεί και η πεθερα μετα…χιχι)

Βήμα 2ο Αφόυ λοιπόν έχουμε ανόιξει όσα φύλλα χρειαζόμαστε( ανάλογα το μέγεθος του ταψιού μας) Εγώ για παράδειγμα χρειάστηκα 3 φύλλα,τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο  έτσι ώστε να μπορούμε μετά να τα πιάνουμε εύκολα και να μην μας διαλύονται.

Βήμα 3ο

Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα με τυρί της επιλογής μας.(μπορεί να είναι φέτα,κασέρι ή ότι άλλο σας αρέσει) & τα τυλίγουμε σαν να φτιάχνουμε σαλιγκαράκια.Τα βάζουμε στο ταψάκι ώσπου να καλυφθεί όλο γύρω γύρω ,περιχύνουμε με λαδάκι και έλαχιστο νεράκι(για να μην μας ξεραθεί το φύλλο λέει η μαμα μου) & είναι έτοιμη η πιτούλα μας για να μπεί στο φούρνο!
Εγω την ψήνω στον αέρα για 30′ περίπου,εσείς δείτε την με το μάτι γιατί η κάθε κουζίνα είναι διαφορετίκη.

Καλη επιτυχία!

Comments

comments

About author

No comments