Κουραμπιέδες 50-50!

0
Με την βασική συνταγή για κουραμπιέδες…
Φτιάχνουμε και παραδοσιακούς….με μπόλικη άχνη…
Και σοκολατένιους…που μοιάζουν με cake-pops!
Πόσους θα κάνετε από κάθε κατηγορία, εξαρτάται μόνο από σας! 
Υλικά για 50-60 κουραμπιέδες περίπου

225 γρ. βούτυρο(προτιμότερο αυτό που θα βρείτε στη γυάλινη συσκευασία)
225 γρ. super fresco ή φυτίνη
700 γρ. αλεύρι
70 γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
200 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα των παραδοσιακών
Σοκολάτα λευκή και σοκολάτα κουβερτούρα για τους Pop κουραμπιέδες, και υλικά για το στόλισμα(χρωματιστή ζάχαρη, τρούφες ή ότι άλλο θέλετε)

Χτυπάτε στο μίξερ τα 2 λίπη (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη άχνη να απρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αλεύρι , ανακατεμένο με το αλάτι και τις βανίλιες.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες σας στο μέγεθος που σας αρέσει, προσθέτοντας τα αμύγδαλα όσο πλάθετε., σε κάθε κουραμπιέ.
Ψήνετε στους 170 C για 30 λεπτά περίπου.

Για τους παραδοσιακούς
Μόλις βγούν από το φούρνο, τους ακουμπάτε σε αλουμινόχαρτο πασπαλισμένο με άχνη. Ραντίζετε με ανθόνερο, πριν κρυώσουν και πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη. Στοιβάζετε σε πιατελίτσα και ξαναρίχνετε λίγη άχνη από πάνω.

Για τους σοκολατένιους
Τους ακουμπάτε σε μια σχαρίτσα να κρυώσουν καλά. Σε μπεν-μαρί λιώνετε τη λευκή σοκολάτα και την κουβερτούρα και ρίχνετε πάνω από κάθε κουραμπιέ. Πασπαλίζετε με τη διακόσμηση που θέλετε πριν στεγνώσει η σοκολάτα. Αφήνετε σε λαδόχαρτο να στεγνώσουν τελείως και σερβίρετε.

Καλές χρωματιστές γιορτές!

Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της  Lena’s cakes στο facebook!

Comments

comments

About author

No comments