Καρδιές μαρέγκας με σοκολάτα!

1
Έρωταααααα…


Ποιος δεν αγαπάει την απαλή τραγανή γεύση της ψημένης μαρέγκας?

Συνδυάζεται με όλες τις γεύσεις(με λεμόνι, με φουντούκι,με φράουλα,με…με…) αλλά…
Εμείς (και ο Βαλεντίνος μαζί!) αγαπάμε ΣΟΚΟΛΑΤΑ!
Τραγανές μαρέγκες λοιπόν με αφράτη κρέμα σοκολάτας! 

Για τις μαρέγκες θα χρειαστείτε:
70 γρ. ασπράδι αυγού(από 2 μεγάλα αυγά)
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:
150 γρ. κουβερτούρα 
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ γάλα

Γαρνίρισμα: 50 γρ. κουβερτούρα

Tip: Ξεκινήστε ζυγίζοντας τα ασπράδια σας. Όσο είναι το βάρος τους τόση ζάχαρη θα χρειαστείτε
Αν τα αυγά σας δηλαδή, σας δώσουν 75 γρ. ασπράδι, βάλτε 75 γρ. από κάθε ζάχαρη.
Αυτό είναι και το μυστικό της μαρέγκας!(μαζί με το αργό ψήσιμο..της υπομονής!)

Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ σας την κρυσταλλική ζάχαρη με τα ασπράδια.
Όταν το μίγμα ασπρίσει και αφρατέψει ρίξτε την άχνη κουταλιά-κουταλιά χαμηλώνοντας την ταχύτητα,
μέχρι το μίγμα σας να γίνει σφιχτό και γυαλιστερό.
Σε ένα λαδόχαρτο σχεδιάστε καρδούλες. Βάλτε τη μαρέγκα σας σε κορνέ με απλή στρογγυλή μύτη, 
ή απλώστε με ένα κουταλάκι πολύ απαλά τη μαρέγκα στο σχήμα κάθε καρδιάς.
Ψήστε τις μαρέγκες σας σε πολύυυυυ χαμηλή θερμοκρασία(100-110 C) για 2 με 3 ώρες.
Αυτό θα διευκολύνει τις μαρέγκες να μείνουν λευκές και να μην κάνουν σκασίματα.

Αφήστε να στεγνώσουν τελείως μέσα στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.

Ετοιμάστε την κρέμα. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και αφήστε τη να κρυώσει.
Χτυπήστε το βούτυρο να αφρατέψει, ρίξτε το γάλα και λίγη λίγη την άχνη κοσκινισμένη.
Προσθέστε την κουβερτούρα στο τέλος.
Αλείψτε κάθε καρδούλα-μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και σκεπάστε με μια δεύτερη καρδούλα.
Λιώστε την κουβερτούρα και με ένα πηρουνάκι κάντε γραμμούλες πάνω από κάθε “σαντουιτσάκι”.


Καλή, γλυκιά, σοκολατένια, απολαυστική ημέρα του Α.Βαλεντίνου σε όλους μας!

Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου

Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της  Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!
 



Comments

comments

About author

No comments