Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Εκλεράκια τιραμισού

tiramisu-eclairs_landscapeThumbnail_en

Για τη ζύμη των εκλέρ θα χρειστείτε:

  • 1 φλ. ‏νερό
  • 1/2 φλ. (1 μπάρα) ‏μαργαρίνη ανάλατη κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 220 γρ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 ‏αυγά +1 ασπράδι..

Για την κρέμα θα χρειστείτε:

  • 250 ml ‏γάλα πλήρες
  • 3 ‏κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. ‏ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏αλεύρι
  • 1 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 185γρ. ‏βούτυρο
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 2 κ.γ. ‏καφές στιγμής

Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής θα χρειαστείτε:

  1. Τοποθετείτε το γάλα με τον καφέ σε ένα πυρίμαχο μπολ και τα ζεσταίνετε στα μικροκύμματα ή σε ένα μπρίκι. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί ο καφές κι αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τους κρόκους, τους σπόρους βανίλιας και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να «ανοίξει» το χρώμα του μείγματος.
  3. Προσθέστε το corn flour και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  4. Προσθέστε το 1/3 από το ζεστό γάλα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε αργά το γάλα ενώ ανακατεύετε.
  5. Μεταφέρετε σε μια μεσαία κατσαρόλα και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να σφίξει και να γίνει λείο.
  6. Προσθέστε το κρύο βούτυρο κομμένο με κύβους και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ , καλύψτε με πλαστική μεμβράνη (η οποία να ακουμπάει την κρέμα) και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή ολονυχτίς.
  8. Όταν είστε έτοιμοι για να γεμίσετε τα εκλέρ , την χτυπάτε με το μίξερ προκειμένου να γίνει πιο λεία.
  9. Για να γίνει λεία η κρέμα θα παίρνετε ένα φλιτζάνι από την κρέμα και προσθέστε 175 ml ζεστό γάλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη ζύμη των σου:

  1. Τοποθετείτε το νερό, τη μαργαρίνη ,τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα και φέρνετε σε βρασμό.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αμέσως προσθέστε το αλεύρι κι ανακατέψτε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και χτυπάτε τη ζύμη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει ελαφρά για 1 λεπτό περίπου.
  5. Ανεβάστε τη ταχύτητα σε μεσαία και προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά,μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, του οποίου η υφή θα είναι κολλώδης για 5 λεπτά.
  6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 C και τοποθετείτε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
  7. Γεμίστε ένα κορνέ με τη γέμιση και σχηματίστε μικρά σωληνάκια περίπου 4 εκ.
  8. Χτυπήστε ένα αυγό με 2 κ.σ. γάλα και αλείψτε τα εκλεράκια με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  9. Ψήστε για 10 λεπτά , χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 175 C και ψήστε μέχρι να χρυσίσουν για 25 λεπτά. Τέλος, τοποθετείστε τα εκλέρ σε μια σχάρα να κρυώσουν.
  10. Για να φτιάξετε την κρέμα μασκαρπόνε χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να σχηματίζει απαλές κορυφές. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν στέρεες κορυφές.

Για την συναρμολόγηση:

  1. Κάνετε 3 τρύπες στην επιφάνεια κάθε εκλέρ.
  2. Τοποθετείστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τον καφέ και γεμίστε κάθε τρύπα του εκλέρ.
  3. Περιχύνετε με σος σοκολάτας και το αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί.
  4. Τοποθετείτε σε ένα κορνέ με χοντρή «μύτη»την κρέμα με το μασκαρπόνε και τοποθετείστε κατά μήκος μικρά μπαλάκια κρέμας σε ίση ποσότητα.
  5. Τέλος πασπαλίζετε με κακάο.

Πηγή : tastemade, foodmaniacs

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οργή για τον θάνατο της 8χρονης Όλγας – Την έσπρωχναν με το πόδι για να δουν αν ζει

Συγκλονίζουν και εξοργίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον μαρτυρικό θάνατο που βρήκε η άτυχη 8χρονη Όλγα που συνεθλίβη όταν εγκλωβίστηκε σε μεταλλική πόρτα...

«Σασμός» του Σπύρου Πετρουλάκη από τις εκδόσεις Μίνωας

Ένα βιβλίο που ήθελα εδώ και καιρό διακαώς να διαβάσω είναι το βιβλίο «Σασμος» του Σπύρου Πετρουλάκη από τις Εκδόσεις Μίνωας. Ένα βιβλίο που πραγματεύεται...

Το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ επιστρέφει, αυτή τη φορά με την πιο χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Το Chocolate Fest XMAS Edition επιστρέφει για τρίτη φορά για να φέρει κοντά μερικά από τα πιο αγαπημένα μας πράγματα στον κόσμο: τα χριστούγεννα,...

Συμμορίες εκτός ελέγχου στα σχολεία

Πέμπτη 11 Νοεµβρίου 2021. Σε πρότυπο λύκειο της Αθήνας έχει ακουστεί το κουδούνι του διαλείμματος. Στο προαύλιο όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Μόνο κάποιος υποψιασμένος θα παρατηρούσε...

Τα Νηπιαγωγεία του Αλίμου απέκτησαν πιο όμορφες και πιο ασφαλείς αυλές!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λιλιπούτειους μαθητές των Νηπιαγωγείων του Δήμου Αλίμου που αντίκρισαν τις αυλές των σχολείων τους αναβαθμισμένες και ανακαινισμένες ώστε να...

Παγκόσμια μέρα καλοσύνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης (World Kindness Day) καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), που συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές...

Κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι στο φούρνο

Υλικά συνταγής 1 κοτόπουλο γύρω στο 1-1/2 κιλό 3/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καγιέν 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά 2 πράσα 2 καρότα 1 σελινόριζα μικρή ή λίγο σέλερι 1 μικρό...

Η 4χρονη Κρυσταλλία έκοψε τα μαλλιά της για καλό σκοπό!

Η αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από τον Πύργο και αφορά τα μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που στέλνει η 4χρονη Κρυσταλλία με την...

Squid Game Παγκόσμιος συναγερμός για τη σειρά – φαινόμενο – Ποια παγίδα κρύβει;

Μπορεί η επιτυχία της εν λόγω σειράς να έχει αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία του Netflix και να έχει στρέψει πολλούς προς την...

Πώς θα γιορτάσουν την 28η Οκτωβρίου τα σχολεία και θα παρελάσουν οι μαθητές

Οδηγίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στις πόλεις των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνοντας πως λόγω των μέτρων που...