New

Δροσερό μιλφέιγ με φράουλες!

0

Άφθονες οι φράουλες αυτή την εποχή..λατρεμένο το μιλφεϊγ με την πλούσια κρέμα του….
Φτιάχνουμε λοιπόν μια πιο ανοιξιάτικη εκδοχή του…

101_9153

Θα χρειαστείτε :
Ενα πακέτο έτοιμη σφολιάτα(800 γρ.)
Λίγο βούτυρο λιωμένο για να την αλείψετε
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο γάλα
4 κρόκους αυγών
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. κορν-φλάουρ
2 βανίλιες
250 γρ. ζάχαρη
Για την σαντιγύ
300 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
καιιιιιι….
500 γρ. φράουλες για τη γέμιση και το στόλισμα(κρατείστε μερικές όμορφες για στόλισμα)

Μοιράστε τα 2 φύλλα της σφολιάτας σε 4 ίσα μέρη.
Στρώστε σε λαδόχαρτο, αλείψτε με λίγο βούτυρο, καλύψτε με ακόμα ένα λαδόχαρτο
και τοποθετείστε πάνω από τη σφολιάτα ένα βαρύτερο σκεύος(δεν θέλουμε να φουσκώσει!)
Μπορείτε να βάλετε ένα πυρέξ ή ένα βαρύ τηγάνι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180C για 15-20 λεπτά.

101_9079
Αφήστε τη να ροδίσει καλά, γιατί όποια υγρασία κρατήσει θα περάσει στο γλυκό μας.
Αφήνουμε τη σφολιάτα να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το κόρν-φλάουρ και το αλεύρι και διαλύουμε με λίγο κρύο γάλα.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρολίτσα.

Ρίχνουμε το 1/3 περίπου του ζεστού γάλακτος στο μπολ με τους κρόκους, να διαλυθεί καλά το μίγμα μας.
Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Αφήστε την κρέμα σκεπασμένη με μια μεμβράνη(καλό είναι να της αλλάξετε σκεύος) να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ. Προσθέτουμε την άχνη.
Οταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει καλά, την ανακατεύουμε με τα 2/3 από την σαντιγύ μας.
Συναρμολογούμε το γλυκό μας??
Βάζετε κάτω ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνετε τη μισή από την κρέμα και στρώνετε και μερικές φράουλες σε κομματάκια.
Επαναλαμβάνετε με το 2ο φύλλο της σφολιάτας και δεύτερο στρώμα κρέμας και φράουλες.
Στο 3ο φύλλο σφολιάτας στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ που κρατήσαμε,θρυμματίζουμε το τελευταίο φύλλο σφολιάτας και γαρνίρουμε με μερικές ολόκληρες φράουλες.

101_9086101_9125
Καλή επιτυχία!

Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της  Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!

Comments

comments

About author

No comments