Γλυκόξινο κοτόπουλο με ζυμαρικά.

0

Ένα απο τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά προτείνει για σήμερα η μαμά Πόπη!
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
75 γρμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,
2 κουτ.ελαιόλαδο,
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1 φύλλο δάφνης,
1 κουτ.φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη,
4 κουτ.ξίδι φρούτων 5 κουτ.γλυκό κόκκινο κρασί,
1 κουταλιά μέλι,1κουτ.γλ.τσίλι σκόνη ,
125ml χυμό πορτοκαλιού ,
4 κουτ.χυμός λεμονιού,αλατοπίπερο,
ζυμαρικά βρασμένα για το σερβίρισμα ,
φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλευρώνετε να καλυφθεί καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία για ένα λεπτό.
Προσθέτετε το κοτόπουλο ,το φύλλο δάφνης,το τζίντζερ και τηγανίζετε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
Προσθέτετε το ξίδι,το κρασί,και το μέλι και αφήνετε να βράσουν και χαμηλώνετε την φωτιά.
Σιγοβράζετε ,ανακατεύοντας μερικές φορές για 10 λεπτά.
Προσθέτετε το τσίλικαι το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
Σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμη.
Με σπάτουλα βγάζετε το κοτόπουλο απο την κατσαρόλα και το αφήνετε σε πιατέλα.
Σουρώνετε τους χυμούς μαγειρέματος και πετάτε την δάφνη.
Βάζετε τους σουρωμένους χυμούς πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο,αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά ακόμη.Βγάζετε απο την φωτιά.
Μοιράζετε βρασμένα ζυμαρικά σε πιάτα ,ακουμπάτε απο ένα στήθος κοτόπουλου στο καθένα,περιχύνετε με την σάλτσα και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!!

Comments

comments

About author

No comments