Ένα απλό τεστ προβλέπει τις μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά!

0

48390fd2ad2b7a93db8983acae124425_L

Ένα τεστ γλωσσικών δεξιοτήτων που θα πραγματοποιείται στην πρώτη τάξη του σχολείου θα μπορεί να προβλέψει αν το παιδί θα αντιμετωπίσει μαθησιακές δυσκολίες μεγαλώνοντας..

[sc:readmore]

Καναδοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που διαθέτουν ανεπτυγμένες δεξιότητες στον προφορικό λόγο –μπορούν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιούν διαφορετικούς χρόνους– κατά το πρώτο έτος της σχολικής τους ζωής μαθαίνουν πιο εύκολα να γράφουν ένα χρόνο αργότερα.

Το τεστ γλωσσικών δεξιοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα τα πρώτα σημάδια μαθησιακών δυσκολιών, όπως η δυσορθογραφία και η δυσκολία στη γραφή ή την ορθή χρήση των γραμματικών κανόνων.

Η συντάκτης της σχετικής μελέτης, Phaedra Royle, δηλώνει πως «όσο πιο σωστά χρησιμοποιούν τα παιδιά τους χρόνους των ρημάτων στον προφορικό λόγο, τόσο πιο εύκολα μαθαίνουν να γράφουν αργότερα».

Η μελέτη είναι η πρώτη στο είδος της, καθώς ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχαν ερευνηθεί οι γλωσσικές δεξιότητες των παιδιών πριν μάθουν να γράφουν.

onmed.gr

[sc:telos]

Comments

comments

About author

No comments

Μήπως έχετε ψαλίδα;

Η ψαλίδα είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο οι τρίχες των μαλλιών σπάζουν ή διαχωρίζονται σε δύο ή ακόμα και περισσότερα κομμάτια. Το αποτέλεσμα εκτός ...