Red velvet cupcakes…!

0

Όσες ασχολείστε με τον μαγικό κόσμο των cupcakes θα τα έχετε ακούσει…
Ίσως κάποιες να τα έχετε δοκιμάσει κιόλας…
Ήρθε η ώρα να τα φτιάξουμε παρέα…
Γιατί στη μαγειρική δεν υπάρχουν μυστικά!!!
(όπως λέει και ο  Στέλιος-προσκυνώ-Παρλιάρος!)

Απαλή ,”ζουμερή” βάση με βαθύ κοκκινοκαφέ χρώμα και βελούδινο frosting με cream cheese.!!!
Αν και λέγεται ότι το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στη χημική αντίδραση του κακάο με τη σόδα και το ξύδι,
και σε αρκετές παραλλαγές της συνταγής θα δείτε να προσθέτουν και πουρέ από παντζάρια,
η αλήθεια είναι ότι δεν θα καταφέρετε να πετύχετε το χρώμα χωρίς χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αν θέλετε  να μην το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να λιώσετε 2 βρασμένα παντζάρια στο μίγμα, αν και το χρώμα θα είναι πιο πολύ καφέ παρά κόκκινο.
Η γεύση δεν παύει να είναι ακαταμάχητη
Υλικά(για 12 cupcakes)

Για τη βάση
60 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
120 γρ. ξυνόγαλο *
Αρκετό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 βανίλια
1/4 κ.γ baking powder και 1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.σ λευκό ξύδι
125 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
Πρέζα αλάτι
* αν δεν βρείτε ξυνόγαλο μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Σε 240 ml γάλα ανακατέψτε 1 κ.σ λευκό ξύδι ή χυμό λεμόνι.
Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά και έτοιμο!

Για το frosting
100 γρ. cream cheese
200 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. άχνη κοσκινισμένη
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια.
Διαλύουμε το χρώμα στο ξυνόγαλο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο το αλάτι και το baking.
Ρίχνουμε στο μίγμα του αυγού εναλλάξ το ξυνόγαλο και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε τη σόδα με το ξύδι.
Αφήνουμε να αφρίσει και αμέσως ανακατεύουμε στο μίγμα μας.
Γεμίζουμε 12 χαρτάκια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C, για 20-25 λεπτά.
Aφήνουμε να κρυώσουν στο ταψάκι για 15 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα.
Τα γαρνίρουμε με το frosting όταν είναι τελείως κρύα.

Ετοιμάζουμε το frosting.Χτυπάμε το cream cheese μόνο του να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη.Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Μετά απλώνουμε με ένα κουτάλι  ή  βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε!
Μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω λίγη κόκκινη ζάχαρη,
ή να θρυμματίσετε το ένα από τα cupcakes και να γαρνίρετε τα υπόλοιπα…

Ακόμα κι αν δεν κάνετε τα cupcakes δοκιμάστε το frosting… Θα γίνει σίγουρα αγαπημένο σας….!!!

Comments

comments

About author

No comments