New

Mερεντόψωμο! Η πιο εύκολη και λαχταριστή λιχουδιά!

2

4078-meredopsomoken

Συστατικά
500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες
2 αυγα
60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας
180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας
80 γρ. βουτυρο λιωμενο
1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ.
1,5 κ.γλ. αλατι
1 κουτι μερεντα

Οδηγίες.

[sc:readmore]

  1. Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι ολα μαζι στο μπωλ τα ανακατευουμε.
  2. Ζεσταινω ελαφρα το γαλα με το βουτυρο να λιωσει.
  3. Χτυπαω τα αυγά, τα ριχνω μεσα στην λακουβα απο το αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευω και ριχνω και το γαλα με το βουτηρο, το αλατι και αρχιζω σιγα σιγα να το ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη.
  4. Αφηνω να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζω τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια.
  5. Ανοιγω 4 φυλλα, βαζω το ενα για βάση, αλειφω μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια .
  6. Αλειφω με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβω οπως στις φωτο και στριβω την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη.
  7. Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς.

meredopsomo540-2

mageirikesdiadromes.gr

Διαβάστε επίσης:

Φτιάξτε πανεύκολο κέικ μερέντας μόνο με 4 υλικά!

[sc:telos]

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

No comments