New

Οι κουραμπιέδες του Άκη Πετρετζίκη!

2

recipe_main_main-recipe-akis-petretzikis-kourabiedes-87141203_29465_glyka_koyrampiedes

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ (καβουρδίζουμε στους 200 βαθμούς για 5-10 λεπτά)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • ροδόνερο

Εκτέλεση..

  • Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά. Μόλις μπει η ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βούτυρου αλλά με το xτυπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ,εκτός μίξερ και ανακατεύοντας με μία σπάτουλα,και στο τέλος τα αμύγδαλα.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (25 γρ.)  και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
  • Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο.
  • Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

2 comments

Post a new comment

9394-sokolatenia-apolaysi-me-nutella-by-elsa

Σοκολατένια απόλαυση με Nutella

Τι χρειαζόμαστε: 2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ 800 ml κρέμα γάλακτος 200 γραμμάρια κουβερτούρα 400 γραμμάρια Nutella 1 ποτήρι γάλα κρύο Πώς το κάνουμε: [sc:readmore] Τοποθετούμε ...