Cupcakes με γέμιση καραμελωμένα μήλα!

0
Τώρα που χειμωνιάζει….
Αγαπημένη γεύση το μήλο σε συνδυασμό με το υπέροχο άρωμα της κανέλλας…
Μετά τις μηλόπιτες, μηλότουρτες και ότι άλλο έχουμε φτιάξει , δεν είναι ώρα και για cupcakes μήλου?? 
Υλικά για 12 cupcakes
Για τη ζύμη

120 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι
2 αυγά
100 γρ. γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κ.γ baking
Για τα καραμελωμένα μήλα
3 μεγάλα μήλα(επιλέξτε να είναι σκληρά)
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ καστανή ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμόνι-λίγη κανέλλα

Για την κρέμα καραμέλας
125 γρ. βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
75 γρ. σιρόπι καραμέλας
1-2 κ.σ γάλα

Ετοιμάστε τη γέμιση μήλου. Κόψτε τα μήλα σε κυβάκια. Τα σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά με το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πάνω στη φωτιά συνεχώς για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε στο τέλος λίγο χυμό λεμονιού και κανέλλα. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.

Ετοιμάζετε τα cupcakes. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Κοσκινίζετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ρίχνετε στο μίγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα. Στρώνετε σε ένα ταψάκι με υποδοχές 12 χαρτάκια για cupcakes. Βάλτε μια κουταλιά από τη ζύμη σας σε κάθε χαρτάκι. Προσθέστε σε κάθε cupcake 4-5 κομματάκια μήλου. Προσθέστε άλλη μια κουταλιά από το μίγμα της ζύμης σας, φροντίζοντας να καλύψει καλά τα μήλα.Ψήνετε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 150-160 C. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλας!
Χτυπάτε πρώτα μόνο του το βούτυρο να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το σιρόπι καραμέλας. Τελευταία ρίχνετε την άχνη ζάχαρη, κουταλιά-κουταλιά. Αν σας φανεί πολύ σφιχτό το μίγμα μπορείτε να το αραιώσετε λίγο με 1-2 κ.σ γάλα.
Βάζετε την κρέμα σε κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes σας! Πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα ή καραμελωμένα αμύγδαλα ή και τα δύο!
Μμμμ… Καλοφάγωτα!!
 Δείτε όλες τις συνταγές για cupcakes εδώ 
.
 Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της  Lena’s cakes στο facebook!

Comments

comments

About author

No comments