Αγαπάμε παγωτάκι ,πόσο μάλλον όταν είναι σπιτικό! Φτιάξτε παγωτό βανίλια,σούπερ εύκολο και λαχταριστό!
Υλικά
- 4 κρόκοι αυγών
- 250ml γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- [sc:readmore]
Εκτέλεση συνταγής
Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε σε σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε να βράσει. Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε για 20 λεπτά.
Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να παχύνει το μίγμα. Περιχύστε στο μίγμα το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά.
Ξαναρίξτε το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ζεστάνετε λίγο χωρίς όμως να βράσετε.
‘Οταν δείτε μια κρούστα στο κουτάλι σας, είναι ώρα να απομακρύνετε απο τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ανακατέψτε στο μίγμα την κρέμα.
‘Οταν το μίγμα ομογενοποιηθεί τοποθετείστε στην κατάψυξη.
Σημειώσεις συνταγής
Το χτύπημα του τελικού μίγματος με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ.
Η συνταγή Σπιτικό παγωτό βανίλια μαγειρεύτηκε απο : anna στίς 17-04-2015