New

Χριστουγεννιάτικος κορμός Red Velvet!

0

37769_l

 

Χριστουγεννιάτικος κορμός red velvet. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κορμό με γέμιση και κάλυψη βουτυρόκρεμας, στολισμένος με χριστουγεννιάτικα στολίδια επιλογής σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 κ.γ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη επιπλέον
  • Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα:
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας λιωμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα ταψί διαστάσεων 25 x 30 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και διπλασιαστεί σε μέγεθος το μείγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο πάνω από το μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Σε μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά το χρώμα ζαχαροπλαστικής με το βραστό νερό ανακατεύοντάς το με ένα μεταλλικό κουταλάκι. Το ρίχνετε στο μείγμα και το χτυπάτε να ενσωματωθεί και αλλάξει χρώμα το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στη λαδόκολα, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι στην αφή να το αισθανθείτε στεγνό.
  4. Βάζετε στο πάγκο σας ένα μεγάλο χαρτί ψησίματος και το πασπαλίζετε με το 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη. Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο με το χαρτί ψησίματος που το ψήσατε και το αναποδογυρίζετε πάνω στο πασπαλισμένο με τη ζάχαρη άχνη λαδόχαρτο. Αφαιρείτε το επάνω χαρτί ψησίματος προσεκτικά.
  5. Αμέσως, χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος ως οδηγό, τυλίγετε σφιχτά το κέϊκ σε ρολό από τη μεγάλη του πλευρά. Το ρολάρετε σε μια μεγάλη καθαρή πετσέτα κουζίνας και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  6. Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το μαλακό βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και γίνει κρεμώδες. Σταδιακά, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  7. Ξετυλίγετε το ρολό, απλώνετε από πάνω λίγη από τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας και το ξανατυλίγετε σε ρολό. Με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβετε διαγωνίως ένα κομμάτι 4-5 εκ. περίπου ή δύο κομμάτια των 3 εκ. Μεταφέρετε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος το ρολό και συνδέετε το ένα ή τα δύο κομμάτια στο ρολό, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, για να δημιουργήσετε έναν κορμό.
  8. Απλώνετε από πάνω σε όλη την επιφάνεια του κορμού την υπόλοιπη σοκολατένια βουτυρόκρεμα και σύρετε απαλά πάνω στη βουτυρόκρεμα ένα πιρούνι για να δημιουργήσετε μια υφή σαν φλοιό δέντρου. Πασπαλίστε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη και διακοσμείστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια επιλογής σας.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερες  συνταγές red velvet cake!

 

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

No comments