New

Τυροπιτάκια…τηγανητά Τριγωνάκια!

0

Τα κλασσικά τρίγωνα τυροπιτάκια γίνονται εύκολα και γρήγορα ενώ αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Στην γέμιση αυτοσχεδιάζω πολύ συχνά και άλλες φορές τα κάνω κλασσικά τυροπιτάκια και άλλες φορές βάζω λαχανικά, κιμά, ακόμη και περισσεύματα προηγούμενης ημέρας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Υλικά (για 25 τυροπιτάκια)

5 φύλλα για πίτες χωριάτικα

300 γρ φέτα τριμμένη

300 γρ τυρί κρέμα

Ελαιόλαδο

Διαδικασία

[wp_ad_camp_4]

Ανακατεύουμε την φέτα με το τυρί κρέμα σε ενα μπολ.

Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 5 μακρόστενα ίσα κομμάτια.

Σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα τα φύλλα και τα κομμάτια του φύλλου που δεν χρησιμοποιούμε ώστε να μην στεγνώσουν.

Σε ενα μικρό ποτηράκι βάζουμε λίγο νερό.

Απλώνουμε μια λωρίδα φύλλου στον πάγκο μας, βουτάμε το δάχτυλό μας στο νεράκι και περνάμε λίγο στις άκρες του φύλλου. Βάζουμε στην κάτω άκρη με ένα κουταλάκι απο την γέμιση. Αρχίζουμε και διπλώνουμε το τυροπιτάκι πιάνοντας κάθε φορά την γωνία όπως φαίνεται στην φωτογραφία.  Στο τέλος αλείφουμε με λίγο νεράκι με το δάχτυλο μας τις άκρες να κλέισουν.

diploma_el

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τυροπιτάκια. Τα τηγανίζουμε σε λαδάκι σε μέτρια φωτιά ή τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eri Chatzifotiou Argyropoulos

Comments

comments

About author

No comments

DSC08898

Παιδικά αποτυπώματα & χρώματα!!

Πρίν λίγες μέρες η φίλη μου Σοφία (του shareyourlikes.wordpress.com/ ) έκανε μία ανάρτηση για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αριστουργήματα με τα αποτυπώματα απο τα πατουσάκια και ...