Συνταγή για ένα διαφορετικό κέικ, με γέμιση από κρέμα βανίλιας.

0

1-2308-620x264

Υλικά για το κέικ:

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 ml γάλα
130 ml σπορέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπεικιν
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα ενός λεμονιού η πορτοκαλιού

Υλικά για την κρέμα:

500 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 αυγό
4 βανίλιες
ξύσμα ενός λεμονιού η πορτοκαλιού


Εκτέλεση…

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού.

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αυγό, τις βανίλιες και τη ζάχαρη με λίγο γάλα από την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σ ένα  μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι για το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα κι εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί, περίπου 28 η 30 x 24 εκατοστά και αδειάζουμε το μείγμα. Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε, κουταλιά- κουταλιά σε όλη την επιφάνεια με γρήγορες κινήσεις.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα η σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 160-170 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κέικ, αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

πηγη

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

No comments

DSCN2986

Muffins με βατόμουρα

Επιτέλους μπήκα στην κουζίνα για να φτιάξω κάτι γλυκό! Εχθές είχα όρεξη και ήμουν σίγουρη ότι και τα παιδιά θα εκτιμούσαν επιτέλους κάτι διαφορετικό από ...