Σοκολατόπιτα με στέβια!

cobertura-light-para-bolo

Υλικά

200γρ. αλεύρι τσουρεκιού

20γρ. κακάο

36γρ. Sweete

6γρ. baking powder

6γρ. baking soda

100γρ. μέλι

170γρ. βούτυρο (82% λιπαρά) μαλακωμένο

2 αυγά

260γρ. γάλα

200γρ. κουβερτούρα noir xocoline – Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia.

Εκτέλεση,,,


 

  • Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη baking soda.
  • Σε μια μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι, τη Sweete και το γάλα.
  • Προσθέτουμε τις σκόνες και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος το μαλακωμένο βούτυρο
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος της αρεσκείας μας.
  • Προσέχουμε η ζύμη να μην ξεπεράσει το μέσον του σκεύους μας.
  • Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄- 50΄περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στο μαχαίρι.

Για το σιρόπι

  • 30γρ. μέλι
  • 20γρ. Sweete
  • 15γρ. κακάο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150γρ. νερό
  • 150γρ. κουβερτούρα noir xocoline – Valhrona
    ή κουβερτούρα noir με stevia

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και προσθέτουμε το μέλι.
  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό, το κακάο και τη Sweete. Ρίχνουμε σε τρεις δόσεις τα υγρά πάνω στη λιωμένη κουβερτούρα – μέλι ανακατεύοντας από το κέντρο προς τα έξω με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
  • Σερβίρουμε το σιρόπι σοκολάτας ζεστό

Μοντάρισμα

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Περιμένουμε για 5΄περίπου και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε σιρόπι.

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author