Πεντανόστιμο Σουφλέ με μπεσαμέλ και πράσο

0

fdgh

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 αβγά χωρισμένα
  • βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα χοντροκομμένη
  • 150 γραμμάρια ένταμ χοντροκομμένο

Εκτέλεση…

  1. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε αρχικά το πράσο. Έπειτα ρίχνετε το μπέικον μαζί με πιπέρι.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε το αλεύρι, ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε για να μη σβολιάσει.
  3. Προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απομακρύνετε από τη φωτιά. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου η μπεσαμέλ, ρίχνετε μέσα τους κρόκους αυγού και το μείγμα πράσου.
  4. Εντωμεταξύ έχετε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε και αυτά σιγά- σιγά στο μείγμα.
  5. Παίρνετε ένα ειδικό πυρίμαχο σκεύος για ψήσιμο σουφλέ και το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά.
  6. Ακολούθως το γεμίζετε με το μείγμα τυριών και πράσου κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  7. Σερβίρετε με σαλάτα με σπανάκι και τυρί κρέμα.
Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

No comments

DSC08898

Παιδικά αποτυπώματα & χρώματα!!

Πρίν λίγες μέρες η φίλη μου Σοφία (του shareyourlikes.wordpress.com/ ) έκανε μία ανάρτηση για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αριστουργήματα με τα αποτυπώματα απο τα πατουσάκια και ...