Πεντανόστιμη σπιτική κέτσαπ! Η γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε

0

Το Youweekly.gr σας βρήκε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη κέτσαπ.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες ή μακρουλά ντοματάκια, καθαρισμένα και περασμένα από σίτα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό (προαιρετικά)
  • 3/4 της κούπας ξύδι εκλεκτό
  • 1/4 της κούπας ξύδι balsamico
  • 2-3 ξυλάκια κανέλας
  • 15 γαρύφαλλα

Πώς το κάνουμε:

1) Σε μία μέγαλη, ψηλή κατσαρόλα πολτοποιούμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα βάζουμε να βράσουν.

2) Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το θυμάρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

3) Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα ξύδια με την κανέλα και τα γαρύφαλλα, χωρίς να τα βράσουμε.

 

4) Διατηρώντας τα πάντα ζεστά και πετώντας τα κανελογαρύφαλλα, τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στην κατσαρόλα με την κέτσαπ, δοκιμάζοντας λίγο την κάθε φορά, ώστε να πετύχουμε την οξύτητα που επιθυμούμε.

5) Σιγοβράζουμε την κέτσαπ σε χαμηλή φωτιά για 2-2,5 ώρες περίπου ή τόσο ώστε να δέσει καλά η σάλτσα.Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει καλά και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

No comments