Πεντανόστιμη ελαφριά κρεατόπιτα!

0

Υλικά:
1 κιλό κιμάς απο αρνί ή πρόβατο,
1 χούφτα ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
2 κουτ.σούπας πουρές ντομάτας,
3-4 κουτ.της σούπας βούτυρο,
λίγο ψιλοκομμένος μαιντανός,
λιγη κανέλλα,
αλάτι,πιπέρι,
4 ποτήρια του νερού γάλα,
7 παξιμάδια,
5 αυγά,
1 χούφτα τυρί τριμμένο,
16 φύλλα του μπακλαβά.
Eκτέλεση.
Ξανθίζουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι στην κατσαρόλα.Βάζουμε και τον κιμά και όταν καβουρδιστεί προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό,την ντομάτα,τον μαιντανό,την κανέλλα και το αλατοπίπερο και τ αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.Μουσκεύουμε και ζυμώνουμε με το γάλα τα παξιμάδια και ρίχνουμε την κρέμα τους στην κατσαρόλα με τον κιμά,αφού την αποσύρουμε απο την φωτιά.Προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα το τριμμένο τυρί ,ανακατεύουμε καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη.Στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ τα μισά φύλλα ,βουτυρωμένα κι αυτά ένα ένα.Ρίχνουμε πάνω τους το μείγμα της γέμισης και το στρώνουμε παντού το ίδιο πάχος.Σκεπάζουμε απο πάνω με τα υπόλοιπα ,βουτυρωμένα ένα-ένα .Κόβουμε τα περισσεύματα των επάνω φύλλων.Βρέχουμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων και τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί .Χαράζουμε την επιφάνεια σε μπακλαβωτά κομμάτια και ψήνουμε την πίτα.Όταν τελειώσει το ψήσιμο της την παρουσιάζουμε στο τραπέζι μέσα στο πυρέξ.
Καλή όρεξη!
Πόπη Τοράκη

Comments

comments

About author

No comments