Παγωτό φυστίκι!

0

Το παγωτό φυστίκι είναι το αγαπημένο μου!!!
Κάθε φορά που αγοράζω παγωτό βάζω μία μπάλα φυστίκι και κάτι άλλο….ανάλογα τα κέφια εκείνη την ώρα!
Το φυστίκι όμως σταθερή αξία!
Έψαχνα μέρες να βρώ πως μπορώ να το φτιάξω μόνη μου και βρήκα αυτή τη συνταγή!
θα την δοκιμάσω σύντομα!
Δοκιμάστε τη και εσείς και περιμένω εντυπώσεις!!

Υλικά:

  • 1 κούπα γάλα
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ¼ κ.τ.γ. αλάτι
  • 3 κρόκους από αυγό χτυπημένους
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα φιστίκια
  • ½ κ.τ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κρόκο των αυγών σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Όταν αρχίζουν τα εμφανίζονται φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα παγωτού και ύστερα στην κατάψυξη για 40′, μέχρι να αρχίσει να ψύχεται. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ομοιόμορφη και αφράτη. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα, ύστερα τα φιστίκια, το εκχύλισμα (και αν θέλουμε χρώμα) και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη.
Προσέχουμε να καλύψουμε την φόρμα ώστε να μην κρυσταλλώσει. Ανά 30′ ανακατεύουμε το μείγμα για 3 ώρες και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες.

Comments

comments

About author

No comments

l2

Λεοπάρ.Do’s & Dont’s!

ΛΕΟΠΑΡ: Η τάση που επιστρέφει δριμύτερη αυτή την σεζόν. Do’s and Dont’s. Φέτος τα λεοπάρ prints είναι από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν. Είτε ...