Πάσχα: Μπορείς να βάψεις τα αυγά σου με τρόπο φυτικό! Μάθε πως…

0




Πλένετε και σκουπίζετε τα αυγά.Εάν τα έχετε στο ψυγείο,πρώτα τα αφήνετε να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου ωστε να μη σπάσουν κατα τη βράση.Βράζετε με 2 ½ λίτρα νερό στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε στο βραστό νερό δύο φακελάκια μπογιά(για 50 αυγά)και μισό φλυτζάνι ξίδι.Μετά,με προσοχή βάζετε ενα ενα τα αυγά στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για δέκα λεπτά.Προσεκτικά τα βγάζετε και τα αλείφετε με ενα βαμβάκι βουτηγμένο στο ελαιόλαδο.


ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ (Διαβάστε παρακάτω…)

Μαζέψτε διάφορα αγριολούλουδα(κατα προτίμηση,μαργαρίτες)και φυλλαράκια.Παίρνετε τούλι απο μπομπονιέρες ή μια γυναικεία κάλτσα ώστε να μπορεί το ύφασμα να τυλιχθεί και να δεθεί γύρω απο κάθε αυγό.Βάζετε πάνω στο αυγό το λουλούδι ή το φύλλο ή και τα δύο μαζί και στη συνέχεια τυλίγετε το αυγό με το ύφασμα σφιχτά δένοντας το με μια κλωστή.Έτσι ετοιμάζετε όσα αυγά θέλετε και τα βάζετε στη κατσαρόλα οπου ήδη βράσει το νερό με τη μπογιά και το ξίδι και τα βάφετε με τον ίδιο τρόπο για 10 λεπτά.Αφού τα βγάλετε προσεκτικά,κόβετε τη κλωστή και αφαιρείτε το ύφασμα,τα λουλούδια και τα φύλλα.Το αυγό έχει πλέον βαφτεί κόκκινο και έχει διακοσμηθεί με άσπρα σχέδια λουλουδίων και φύλλων.Τα αλείφετε με λάδι και τα σκουπίζετε.

ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ

Μαζέψτε φλούδες απο ξερά κρεμμύδια.Παίρνετε τούλι απο μπομπονιέρες ή πάλι μια γυναικεια κάλτσα σε τέτοιο μέγεθος,ώστε να μπορεί το ύφασμα να τυλιχθεί και να δεθεί γύρω απο κάθε αυγό.Καλύπτετε όλο το αυγό ή μερικώς με φλούδες κρεμμυδιού και στη συνέχεια το τυλίγετε με το ύφασμα σφιχτά δένοντας το με μια κλωστή.Όταν ετοιμάσετε με αυτον τον τρόπο όσα αυγά θέλετε,τα βάζετε στη κατσαρόλα οπου έχετε βράσει ήδη το νερό με τη μπογιά και το ξίδι και τα βάφετε όπως αναφέρεται παραπάνω.Μετά απο 10 λεπτά και αφού τα βγάλετε προσεκτικά,κόβετε την κλωστή και αφαιρείτε τις φλούδες κρεμμυδιού.Τα αυγά τώρα έχουν πάρει διάφορες αποχρώσεις.Τα αλείφετε με λάδι και κατόπιν τα σκουπίζετε.

petros-syrigos.com


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

No comments