“Μπαμπάδες”!
Θα χρειαστείτε
250 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ αλάτι
3 κ.γ ζάχαρη
80 γρ γάλα χλιαρό
2 αυγά + 1 κρόκο
75 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
500 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
50 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ(παραλείψτε το αν είναι να φάνε και παιδάκια)
Για το γαρνίρισμα
Σαντιγύ – κερασάκια
Διαλύουμε την ζάχαρη στο γάλα. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε στο γάλα. Ρίχνουμε τη μαγιά στο αλεύρι(ανακατεμένο με το αλάτι)και χτυπάμε στο μίξερ.
Προσθέτουμε τα αυγά. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο λίγο-λίγο(προσοχή να μην είναι καυτό).
Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο, μη βάλετε άλλο αλεύρι.
Βάλτε τη σε ένα μπολ, σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε τη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης γεμίστε μέχρι τη μέση με τη ζύμη, και αφήστε πάλι να φουσκώσουν για άλλη μια ώρα.
* αν δεν έχετε φορμάκια σιλικόνης, βουτυρώστε και αλευρώστε κανονικά φορμάκια ή μια μέτρια φόρμα κεϊκ.
Ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά. Όταν τα βγάλετε κάνετε τρυπούλες και από πάνω και από κάτω στον κάθε μπαμπά με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά για το σιρόπι και βράστε για 5 λεπτά.
Σε ένα ταψί, αδειάστε το ζεστό σιρόπι τοποθετείστε τα μπαμπαδάκια και περιχύστε με το σιρόπι και από πάνω.
Όταν κρυώσουν γαρνίρετε με λίγο σαντιγύ και κερασάκια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!