Μπαβαρουάζ με σύκα,μέλι & κουκουνάρια!

0

Υλικά(8-10 μερίδες)
10 ώριμα σύκα
2 αυγά
5 κρόκοι
500 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. μέλι
50 γρ. κουκουνάρι
Εκτέλεση:
Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγανάκι.

Χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και το μέλι να αφρατέψουν.

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.

Ενώνουμε απαλά τα δύο μείγματα.
Ντύνουμε με μεμβράνη μια λυόμενη φόρμα, ή μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά μπολάκια.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Πριν σερβίρουμε χωρίζουμε τα σύκα στα 4(να μην ανοίξουν τελείως).
Αν θέλουμε προσθέτουμε ενα μικρό κομματάκι βουτυράκι στο καθένα
και στάζουμε ελάχιστο κονιάκ.

Ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά, να πάρουν χρώμα.
(Αν ο άντρας μας έχει όρεξη να βοηθήσει, του ανοίγουμε μια μπιρίτσα και τον αφήνουμε!!)

Γαρνίρουμε την κρέμα με τα ψημένα σύκα μας και το κουκουνάρι.

Tip : Το υπέροχο χρωματάκι στο σιρόπι δεν είναι food styling.
Βγαίνει από τη μυρωδάτη σάρκα του σύκου!!
Συνταγή: 
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου-Lena’s cakes!

Comments

comments

About author

No comments