Λουκουμάδες με πορτοκάλι!

1

Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες (3)

  • Λουκουμάδες με πορτοκάλι

Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες (1)

Υλικά:

Για τους λουκουμάδες:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. αλάτι
2 φλ. σπορέλαιο για τηγάνισμα
1 ποτήρι νερό
Κανέλα ή ζάχαρη

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Για τους λουκουμάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε μέσα τον χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο – λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.

Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνετε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάτε, για μια περίπου ώρα. Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος. Κατόπιν, χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας μας.

Για το σιρόπι: Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό. Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά. Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι. Τους βγάζετε από το σιρόπι και τους σερβίρετε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους με κανέλα ή ζάχαρη.

meetandeat.gr

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

1 comment

Post a new comment

collage

Οργάνωση τώρα!

Oργάνωση?? Αχ ….ευχαριστώ δε ΘΑ πάρω ……. Καταρχάς οφείλω να δηλώσω ότι από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν υπήρξα ποτέ (μα ποτέ) οργανωτικός χαρακτήρας ...