Κουραμπιέδες με σοκολάτα!

https://www.minervahorio.gr/recipe/kourampiedes-amigdalopsicha-ke-epikalipsi-sokolatas/

ΥΛΙΚΑ

Για περίπου 40 κομμάτια:

  • 250 γρ. Flora με βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 600 γρ. αλεύρι
  • ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1-2 κουτ. σούπας κονιάκ ή μπράντι

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ…

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το γάντζο ή με τα χέρια μας.
  2. Αφήνουμε λίγο τη ζύμη μας σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, τους βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την επικάλυψη:

  1. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το Flora με βούτυρο και όταν αρχίσει να φουσκώνει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  2. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες στη σοκολάτα και τους αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν.

 

via

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author