New

Εύκολη μηλόπιτα με ζύμη μπισκότου!

0

Συντακτ_150922211425

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη μπισκότου
•400 γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
•400 γρ. ζάχαρη
•20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
•1 βανίλια
•250 γρ. καλαμποκέλαιο
•1 μεγάλο αβγό
•1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση μήλου
•5 μήλα
•150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
•200 γρ. ζάχαρη
•1 κ.σ. κανέλα
•Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ
•κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση…


Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, το καρύδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (crable) ζύμη. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει καλά.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

argiro.gr

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

About author

No comments