New

Βήμα-βήμα,Σοκολατόπιτα με κάσιους! Η συνταγή μου!

0

Την ημέρα του 15Αύγουστου γιόρταζε ο άντρας μου ο αγαπημένος! Ο Μάριος ΜΟΥ!

(Με πιάνουν κάτι κτητικότητες ώρες ώρες.. 😉 )

Μια που στην οικογένεια δεν είμαστε ιδιαίτερα γλυκατζίδες,μια που ο χρόνος δεν περισσεύει ποτέ,είχα πολύ καιρό να κάνω γλυκάκι με τα χεράκια μου.

Ανασκουμπώθηκα λοιπόν και τι έφτιαξα;;

Nτα νταν…….Σοκολατόπιτα!

collageΕγώ και τα παιδιά την αγαπάμε πολύ ,ο άντρας μου όμως τη βρίσκει πολύ λιγωτική σαν γεύση.

Έβαλα λοιπόν τη δική μου πινελιά για να κάνω μια άλλη version της κλασσικης συνταγής ελπίζοντας πως έτσι θα του αρέσει περισσότερο! Και είχα δίκιο!

Την τίμησε δεόντως! 🙂 🙂

Η συνταγή που ακολούθησα είναι αυτή που σας έδωσα πρίν λίγες μέρες, με μόνη διαφορά ότι πρόσθεσα στο μείγμα μου φυστίκια κάσιους!

Βήμα βήμα η διαδικασία που ακολούθησα έχει ώς εξής:

(Τί? Θα σας άφηνα χωρίς φωτογραφίες κατα τη διαρκεία της παρασκευής του γλυκού μου;

Όχι βέβαια! Ποτέ!

Πάμε!)

1ο βήμα : Eλιωσα το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα,ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.

DSC08686

Συγχρόνως σε ένα μεγάλο μπωλ ανακάτεψα τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών,

2ο βήμα: Xτύπησα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ένωσα τα δύο μείγματα-ζάχαρη-αλεύρι,βανίλιες,κόρκους αυγών και μαρέγκα χτυπώντας πολύ ελαφρά στο μίξερ.

[wp_ad_camp_2]

DSC08690

30 βήμα: Έριξα τη λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος ότι σας αρέσει) μέσα στο μείγμα που είχα ενώσει προηγουμένως.

Ανακάτεψα καλά.

DSC08697

4ο βήμα: Έτριψα 1/4 φυστίκια κάσιους στο multi και τα πρόσθεσα και εκείνα στο μίγμα μου.

DSC08694 DSC08700

Ψήστε στους 180 για 20-25′ και σερβίρετε με παγωτό!

Αμέσως μετά τη σοκολατόπιτα έφτιαξα και σπιτικό παγωτάκι Oreo Coοkies για να τη συνοδεύσουμε…αλλά αυτό θα σας το δείξω σε επόμενη ανάρτηση.Πρός το παρόν απολαύστε τη με λίγη σαντιγύ!

Κόλασηηηηη!

Καλή σας όρεξη!!

DSC08729

Να χαίρεστε όσους αγαπάτε!

Εμείς την τιμήσαμε όπως της έπρεπε…βεβαίως βεβαίως..:)

DSC08720

Tip: Στρώστε λαδόκολα στο ταψί που θα ψήσετε τη σοκολατόπιτα σας για να μην σας κολλήσει στο βγάλσιμο.Είναι παχύρευστο το εσωτερικό της και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας κολλήσει.

Comments

comments

About author

No comments