Αρωματικό μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχανικά & κασέρι!

0

Αγαπημένο και ελαφρώς διαφορετικό, οικογενειακό φαγάκι σας έχω σήμερα αγαπημένες μου μανούλες!
Θρεπτικό και μυρωδάτο ότι πρέπει για το Σαββατοκύριακο αλλά αν έχετε χρόνο και καθημερινή μέρα. Είναι από τα φαγάκια που τα τρώμε και αισθανόμαστε θαλπωρή και οικογενειακή αγάπη!
Συνοδέψτε το με μπόλικο φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι και απολαύστε!
Υλικά (4 – 5 άτομα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γρ με 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή οποιοδήποτε κομμάτι σας αρέσει για κατσαρόλα, κομμένο σε κομμάτια
Αλάτι Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί (προαιρετικά)
3 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
2 φύλλα Δαφνης
Μερικούς κόκκους πιπέρι
5-6 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους κόλιανδρο
2-3 γαριφαλάκια
6-8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια
150 – 200 γρ κασέρι κομμένο σε κύβους

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας και κόβουμε τα λαχανικά που θα χρειαστούμε.
Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και το πασπαλίζουμε με τις δυο κουταλιές αλεύρι.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το κρέας σε μια στρώση και περιμένουμε να πάρει χρώμα και απο τις δυο πλευρές (Η διαδικασία θέλει υπομονή, το κρέας θα ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα όταν είναι έτοιμο για γύρισμα). Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σέλερι. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε γαι λίγο τρίβοντας με ξύλινη κουτάλα τον πελτέ στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αν χρησιμοποιήσουμε το κρασί και πάλι τριβουμε τον πάτο της κατσαρόλας να απελευθερώσουμε τις νοστιμιές που ειναι κολλημένες στον πάτο. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κρασί δεν πειράζει, προχωράμε με την προσθήκη του ζωμού και πάλι τρίβουμε τον πάτο.
Προσθέτουμε και πάλι το κρέας και όλα τα μπαχαρικά (τα βάζω μέσα σε τουλμπανάκι που είναι ειδικό για στράγγισμα τυριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ύφασμα ή τούλι αρκεί να μην έχει πλαστικό μέσα) διαφορετικά τα «ψαρεύετε» μετά το μαγείρεμα.
Το νερό ή ο ζωμός θα πρέπει να φτάνει περίπου στο ύψος των υλικών, να μην τα σκεπάζει τελείως.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε το κρέας μας για 1μισι ώρα.
Όταν περάσει ο χρόνος, δυναμώνουμε λιγάκι την φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες και γλυκοπατάτες. Μόλις πάρουν βράση, ξαναχαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το κασέρι σε κύβους.
Καλή επιτυχία!!!

Λίγα λογάκια γαι το σέλερι
Το σέλερι χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές συνταγές στο σοτάρισμα μαζι με το κρεμμύδι γιατί δίνει “βάθος” και “σώμα” στην γεύση. το χρησιμοποιούμε σε οποιαδήποτε συνταγή έχει σοτάρισμα κρεμμυδιού στην αρχή.

eri-captaincook.blogspot.gr

Comments

comments

About author

No comments